It's Friday~ fry day...

Assalamualaikum :)

    Best gila sarapan makan sambal tumis petai.. wohhohoho.. pgi2 dah makan petai.. memang gadis melayu terakhir tul XD!

    Hari ni sekolah aku cuti... sebab good friday.. aku sebenarnya tak sure good friday tu ape.. yg aku tau hari tu adalah hari perayaan agama krisrtian.. secara tak langsung sekolah aku terkena tempias jugak.. nama pun sekolah methodist.. sebelah gereja pulak tu.. sepupu aku ada jugak tanya.. "Khalilah tak rasa lain macam ke lalu sebelah gereja". "Huh?" apa yang lain macam nyer aku tak pnah masuk pun dalam tu.. lgipun ada pagar.. klau takde pagar pun aku xkan masuk la der.. aku lalu jer sebelah tu.. kalau aku nampak anjing aku lari jer..  kesian kitorang yang skolah dekat methodist.. tak pasal2 kene cop kafir..amenda ntah sepupu2 aku tu.. takkan la skali dengan ustazah ngan ustaz yang mengajar kat situ korang nak cop kafir.. baik sangat ker korang tu! ish~ ish~

Ok.. just nak lepas rasa marah yang sekian lama aku pendam.. che wah~

   Semalam lepas habis interview oleh cikgu UPSI *terasa cam artis plak* cikgu tu die buat kajian maybe untuk tesis ke ape.. aku tak pasti.. lepas habis interview tu cikgu UPSI bagi aku ni :


   Cube bagi tau aku ape korang nampak? Dental? macam ubat gigi kan? Tapi bile aku pegang apasal ringan sangat.. aku bukak dan tengok isi dalam.."eh, kenapa kosong?? takde isi ubat gigi pun.." memang pelik.. ape motif cikgu bagi aku bekas ubat gigi kosong dengan tertulis bahasa korea kat depan tu? why?why? why~

  Masa aku tengah siapkan kerja skolah dengan menulis menggunakan pen Carera berharga 2 hinggit.. Aku baru sedar bertapa lampi (lambat pick up) nyer otak aku.. sebenarnya bekas ubat gigi kosong yang cikgu bagi tu adalah pen berwarna biru.. kenapa la aku boleh tak perasan.. padahal aku siap bukak2 check sampai ke dalam kut.. 


Nampak tak hujung ubat gigi tu.. aku ingat itu tempat keluar ubat gigi padahal situ bola mata pen.. :P

nampak tak? aku boleh tulis guna ubat gigi!

  Korang ada dengar tak cerita Rabecca Black? nak tau tak? die sedang dalam pemerhatian polis sekarang ni.. Sebab dah 2 kali kene ugutan bunuh.. kesian kan? dahla baru umur 13 tahun.. Die kena ugut sebab suara dia teruk.. Nak dengar tak? 

Anda dinasihatkan supaya tidak memakai earphone klau tidak confirm telinga korang rasa cam nak putus..




But aku lebih prefer kepada parody ni...



hahaha! lawak kan? just don't let 13 years old drive or sing...

p/s : saya bangun pukul 11 pagi.. pagi la jugak kan? *wink wink*

saya tak dapat nak fokus! tolong!!!!!

sorry sebab dah lama tak update blog.. korang rindu tak dekat aku?


................................................................................
ok fine.. macamla ada orang kisah kan? walaupun korang taknak ambik tahu aku tetap akan cerita.. meh sini telinga hang *aduh~aduh~ mami sakitnyer* sebenarnyer aku tak pegi mana-mana pun.. aku selalu sangat bukak2 blog ni.. pastu aku check shoutbox.. then... WOW!!!! nampak macam ramai yg melawati blog yang tak seberapa ini.. huhhu.. chewah~ merendah diri plak.. *hak tuih* ewewewewew... *lap balik*

I love my follower.. muachxx!!

lepas aku tengok ramai orang dtg blog aku siap diorang follow lagi... OMG!!! tersangat2 happy aku kat sini.. sampai kerusi yg aku duduk ni nak pecah sebab aku melompat lompat bile tengok follower dah bertambah.. memangla follower aku tak banyak cam korang.. yer2 teruskan ckp aku minah kecoh "minah ni kecoh ar... follower bru ciput dah buat entry pasal follower die.. *puih*!!! " ok cukup2!!! terima kasih sangat2 sebab menfollow aku.. aku tau blog aku ni bukannyer ade faedah pon kat korang bila korang follow.. tapi korang follow jugak kan.. emm.. tapi jgnla plak stop following aku bile aku ckp blog aku takde faedah...hehehe..
selalunyer aku akan follow balik orang yg follow aku.. terima kasih kepada mak ayah yg dekat rumah, follower2..dan bla..bla..bla... *ala2 anugerah skrin*

dah cukup2... panjang tahap gaban kut intro aku..
sebenarnya aku memang susah sangat nak fokus bile blajar.. betul! kadang2 bile aku belajar tibe2 aku 'terberangan'.. amendah ntah dah jdi kat aku ni.. klau aku tak berangan pun mesti aku tertido ataupon aku menghadap netbook ni.. ok tu memang normal.. macam mane ni.. peperiksaan pertengahan tahun bulan depan.. and aku nampak macam langusng tak serius bile nak belajar.. wuhuhuh.. korang ade tips tak..?? klau ade meh la sharing2 skit... 'SHARING IS CARING'  *hambik kau caps lock aku bgi*

rindu plak nak tgk Mighty of Study.. *oit2 exam! ingat exam!*


semalam cuti.. dan aku menghabis kan masa.. membelek2 photoshop... huhuuhu... sronok gak... tpi susah.. lame kut aku ambik masa nak mengedit gambar... nak tau aku edit gambar ape? check this out..
ini pic kawan aku..

oh tidak die jumpa bruno mars.. *tak jealous pon*

~grayscale~ walaupon xtau ape motif saya buat ni!
memangla tak nampak real sebab aku baru jer belajar guna photoshop ni...huahuahua.... klau korang nak tau aku blajar benda ni dekat SINI and dekat SINI jugak...

p/s: -really need tips to focus...
      -klau ade link2 yg best pasal tutorial photoshop share2 la yer XD


mizz ILa xoxo








saya suka tido!! :)


korang suke tido tak?
hemm...
aku pernah baca artikel dekat internet..
yg bile kite tidur waktu tengahari..
kite akan lebih fokus lakukan kerja lepastu.,
bayangkanla.. lepas beberapa jam kite buat kerja
mesti time tu kite akan rasa penat ngan nak marah jer..
tidur waktu tengahari tu memang digalakkan..
tapi disarankan dalam 30-40 minit jer..
jangan la plak korang bantai sampai berjam-jam...

dan plak ada waktu2 yang kita dilarang untuk tidur..
waktu dekat2 nak maghrib..
sebenarnya aku selalu sangat kena marah ngan mak sebab tidur time tu..
ustaz aku cakap kalau tidur time maghrib otak kite akan jadi tak waras
dengan bahasa kasar ialah gila..
ni aku nak kongsi pengalaman aku waktu dulu2
waktu tu aku tidur  waktu petang..
pastu tibe2 aku bangun..
aku tengok jam..
aku tengok tingkap..
aku lari masuk bilik mak aku..

aku : mak, ilah dah lambat...
mak : dah lambat nak pegi mana?
aku : pegi sekolah....
mak : sekarang dah petang la..
aku : *speechless* *lari masuk dalam bilik*

then baru aku prasan waktu tu pukul 7.30 petang..
bukannyer 7.30 pagi...
hehehe... hari tu family aku asyik gelak kan aku jer..
sebab aku jadi tak waras sekajap..

mizz ILa xoxo



tak reti tiup belon :(


malunyer!!!
pengakuan terbuka..
aku memang tak reti tiup belon..
memalukan sangat ke?
aku bukannyer tak pernah beli belon
tapi time dah beli tu orang tu dah siap bgi pam..
gune aje la pam..
buat hape susah2 nak tiup..
kan? kan?


itu tak boleh! ini tak boleh!

hurmm.. :(
mak aku tak bagi aku pegi tution tuh..
sbb takde sape boleh hantarkan..
ayah aku plak kerja tak ikut mase.
pastu plak mak aku tak bagi aku jalan sensorang pegi tempat tution tu yg kat pekan..
"mum why are doing this to me mum.. can you please tell me!"
ececece.. xdela aku speaking depan mak aku camni...
klau die dgr confirm die ingt aq ade masalah mental..

View Image
alolo...comeinyer... nak ngorat bleh.. eh, aku dlm mood sedih skarang ni.. lain kali lah ngorat..

but...
I'm old enough to go there by myself!
I'm 6teen in 6 november!
I'm sleeping alone at night in my room with open lamp..(alamak..kantoi plak)

ye la... aku tau! aku tau!
ape yang mak aku cakap tu betulkan..
aku kecik lagi... x cukup tinggi..saya sedar sume itu...
tak perlu diulang kembali..

how I hate when all she said is true...
that's why I love her..
she never fail to watch me.. LOL!


tadi ketua kelas aku bagi tahu...
jumaat ni ade pertandingan english drama...
ni yg nak buat aku nak gelak2 x tentu pasal dgn hati yg x ikhlas 
seriously lepas je ape yg terjadi kat aku sbb drama kat skolah tahun lepas..
aku memang pantang dgr orang ckp pasal drama2 ni..
klau boleh aku nak lupakan..
and pretend like nothing happen
yeah! saya tak ingat...(buat2 x igt)
ape yg jadi yer tahun lepas...


stop spamming!!!

hari ni aku ade masalah skit..
erk!
aku tak tau knape..
tapi apsal asyik ade orang spamming link yg ntah ape2 kat chatbox aku!
tekan ctrl n klik belah kanan mouse untuk besar punye!

tekan ctrl n klik belah kanan mouse untuk besar punye!

cube korg cite ape motif diorang spam link2 pelik ni?
ok..
maybe ini bukan salah diorang.
maybe diorg terpedaya ngan spam tu
pastu ngade2 tekan link tu..
sudahla! stop la! buat keje2 yg buang mase ni..
yg jadi mangsanye aq tau x!
setiap kali ade org spam link ni kat aq..
mesti ade bunyi pop out chat.. 
terkejut beruk aku dibuatnyer...
dahla aq pakai earphone.. sakit telinga aq bai!
and selalunyer bile sekali dtg mesti lepas tu ade lagi 2,3 org yg buat!
hah!!! aku sakit jiwa akhirnya...

relax khalilah... mengucap.. mengucap..


hemmm.. tution??

patut ker aq pegi tution chemistry?
aku sebenarnya malas malas gile nak pegi tution chemistry tu
tapi markah aku teruk.. rasenye aq mmg patut kena pegi gak..
haish... sape nak hantar aku?
ayah aku dahla keje..
aku mane berani jalan2 gi pekan sorang2
nak pegi ke tak ni?
eottokhae?!!!!!
molla~

hemm???


lagi satu...
kawan saya dah buat blog..
kite panggil die baby blogger nak?
sbb die baru je bape minit lepas buat blog

sila tekan gamba diatas untuk ke blog beliau

amacam? cun tak?
fatin, sempena kelahiran blog ko ni.. aku wish semoga blog ko idup lame2 skit..
xde la cam  org tu.. mule2 berkobar-kobar nak wat blog pastu lame2 terus senyap..
hehe.. tgk2 aku dah start dah wat dosa..

bye2 for now...

Mizz ILa xoxo


april :)

yup... dah masuk bulan april dah..
and ujian dah habis..
sebenarnya hari selasa dah habis dah..
tapi aq kena buat payung terjun...
payung terjun?
parachute untuk roket air..
hehehehe... bangga aq parachute terbukak time lancarkan..
cume die turun laju sikit... sbb plastik kecik
tapi ape2 pun jadi kan.. huhuhu...

sekali tgk dah tau yg tu bukan aq punye kan.. ni pic dari yahoo

hemm.. lagi...
markah untuk ujian pun dah dpt..
cuma agama, bio ngan tasawwur blom dpt lagi..

mula2 dpt markah tu kitorang sume macam keliru gile dgn gred..
sbb kan bru jer form4
mrkah untuk gred SPM ngan PMR kan lain...
pastu cikgu kelas kitorg bgi tau..

ini adalah gred untuk spm..
wahhaha.. batak~ tau x pe..

keputusan aq untuk ujian ni.. biase2 jer..
huhu... dah blajar pon last minute..

ckp pasal minute ni..
korang ade dgr tak lagu 4 minute..
bestkan..???
best! x caye cube dgr....



prasan x time hyuna sebut serenades..die sebut.. se-re-na-de..
ok fine.. aq tau korang x prasan..
anyway that's broken english was cute! XD
and mv die klakar sgt.. kesian jung shin

P/s: dlm 4 minute ni aq just knl hyuna jer.. hekhek
    
lets have a heart to heart to heart... TALK!!!