saya suka tido!! :)


korang suke tido tak?
hemm...
aku pernah baca artikel dekat internet..
yg bile kite tidur waktu tengahari..
kite akan lebih fokus lakukan kerja lepastu.,
bayangkanla.. lepas beberapa jam kite buat kerja
mesti time tu kite akan rasa penat ngan nak marah jer..
tidur waktu tengahari tu memang digalakkan..
tapi disarankan dalam 30-40 minit jer..
jangan la plak korang bantai sampai berjam-jam...

dan plak ada waktu2 yang kita dilarang untuk tidur..
waktu dekat2 nak maghrib..
sebenarnya aku selalu sangat kena marah ngan mak sebab tidur time tu..
ustaz aku cakap kalau tidur time maghrib otak kite akan jadi tak waras
dengan bahasa kasar ialah gila..
ni aku nak kongsi pengalaman aku waktu dulu2
waktu tu aku tidur  waktu petang..
pastu tibe2 aku bangun..
aku tengok jam..
aku tengok tingkap..
aku lari masuk bilik mak aku..

aku : mak, ilah dah lambat...
mak : dah lambat nak pegi mana?
aku : pegi sekolah....
mak : sekarang dah petang la..
aku : *speechless* *lari masuk dalam bilik*

then baru aku prasan waktu tu pukul 7.30 petang..
bukannyer 7.30 pagi...
hehehe... hari tu family aku asyik gelak kan aku jer..
sebab aku jadi tak waras sekajap..

mizz ILa xoxo



No comments: