Mid-Year Giveaway by Nisa Menaip

banner mid-year GA

Saya nak join lagi satu giveaway dari blogger yg femes ni.. Kak nisa
It's so easy to join
kalau korang nak join jugak boleh click banner tu..

Antara sponsers untuk give away ni:

Kalau dah tengok die punyer sponsernyer punya banyak camni..
confirm hadiah die banyak kan..
so meh la join.. :)

Doakan saya dpt menang skit2 pun jadi la.. XD

bye...

First GiveAway of PinkStory

About auni\

Assalamualaikum
Teringin plak nak masuk giveaway ni..
Dari blog pinky yang cute ni..*bodek2*
Sebab ada hadiah doodle...
Kawaii sangat!!!

Syarat untuk sertai giveaway ni korang kena:

1 . Follow blog ini *sunat* (blog pink auni)
2. Click HeartBeat *sunat*
3. Tulis satu entri bertajuk :First GiveAway of PinkStory
4. Tag 3 orang .
5. Comment Url Entri dibawah entry tersebut
6. Tamat tempoh : 20.6.2011

Saya nak tag aida, farah and sape yer.. er.. my cousin 

Nak tahu apa hadiahnyer?
jom check it out...

Topup Rm 20-Celcom ( 2 orang ) - Puan Blog

Header - ( 20 orang ) - Anis Maisarah

P/s : dia yang nak T_T
Header - ( 2 orang ) - Fana
Cursor (5 orang ) - Hanis
Speciall !



Doodles ( 2 orang ) lelaki dan perempuan


 
example doodle

cute kan? cute kan?
wish me good luck guys :)

Day 3: 10 Things you HATE

Baru balik dari kelas tambahan..
nawww~ aku tipu
sebenarnya dah lama balik tapi aida ajak aku makan kat medan
dah la dia belanja aku..
memang tak tau malu tul aku ni..
Tadi time makan kat medan tadi.. kucing kat situ memang mengada la.
Tak habis2 kacau orang makan..
tadi pun dapat jumpa wani..
dah lama tul x nampak dia.


.View Image


10 THINGS I HATE

  1. I hate when people laugh at me... Aku tak tahu kenapa diorang suka gelakkkan aku.. Macam aku buat something yg lawak.. Tapi bagi aku tak lawak pun..
  2. Tak suka bila orang malukan aku.. weyh! banyak kali aku kena kut yg ni.. tapi aku still tak suka klau kena lagi.. Aku patut biasakan.. tapi.. ERH!!! tak boleh! I just can't!
  3. "JANGAN PANDANG AKU MACAM NAK MAKAN AKU BOLEH TAK?" kalau boleh aku nak jer cakap macam tu dengan senior2 dekat skolah aku tu.. come on la.. korang tak matured ok.. Nampak budak kecik pun korang nak ngorat.. Sebab aku tak suka bila orang beri eye contact macam tu.. sbb aku rasa diorang nampak macam pembunuh bersiri.. LOL!
  4. Boleh tak dating tempat lain..Aku tak suka tengok maksiat! dekat skolah jugak ko nak dating.. Macam dah takde tempat yg lagi bagus ker sampai ko nak menggedik depan aku.. Benda ni banyak kali aku nampak duh.. Kalau korang(couple) sekadar nak jalan same2 aku tak kisah la.. Tahu la you guys need sometime alone *nak termuntah* tapi jangan la nak skinship2 bagai.. haish.. tak leh tido malam tau aku tgk korang wat camtu *xde kaitan*
  5. Tak suka keje skola.. even I know homework make me clever.. Skarang ni pun waktu cuti skolah ni mmg banyak keje skola yg aku kena buat sbb aku tunda masa pereksa.. eceh.. boleh plak tunda2 ckp jela ko bertangguh... ekekekek
  6. Serius aku ckp aku memang tak suka kena marah.. sbb bile kite kena marah kite akan rasa malu..And aku memang tak suka dimalukan.. Nanti macam mana aku nak menutup kemaluan ini.. Lain macam plak ayat aku ni.. Should I put 18 S/G or something?
  7. Another is.. kalau aku tengok drama.. aku memang tak suka cite yg meleret leret.. contohnya seperti cerita Sejuta Cinta Marshanda.. bertukar-tukar anak la... pastu mati boleh hidup balik la. Aku memang tak faham la Indon2 ni..Nak naik pengsan aku bila bukak2 tv pukul 2 tiba2 ada cite tu.. Rase2nyer cite tu dah habis ke blum?
  8. Aku tak suka ajar orang.. bukannyer aku kedekut ilmu ke apa.. tapi semangat untuk ajar orang tu memang lemah sangat.. Bila aku mengajar orang mesti org tu tak kan faham.. aku tak tau kenapa.. maybe aku lemah dalam komunikasi.. Yelah sbb bila org nak aku ajar dia something mesti dia tak faham ape aku cite.. last2 aku pun tak faham gak.... and aku just bagi jawapan yg aku buat kat diorg "Tengok la sendiri.." Itu bukan mengajar tapi menggalakkan orang untuk meniru.. padahal bukannyer betul pun..
  9. Aku tak suka bila aku chat ngan orang yg suka balas pendek2. Aku tulis panjang2 nak dekat 1 perenggan siap tambah penanda wancana, kata2 berdarjat tinggi, peribahasa, cogan kata.. *ok, aku tipu* nak tahu dia balas apa.. "LOL" or "HAHA" or" :)"  or "=.="...nak jer aku ckp.. "KO TAK RETI MENAIP KER? NAK AKU TOLONG AJARKAN?" Eh jap, aku tak reti mengajar
  10. Last but not least, aku tak suka bila di compare2 kan dengan orang lain.. tak kira la orang tu lebih bagus dari aku.. atau lemah dari aku.. Aku percaya setiap orang ada kelebihan dia.. cuma masa yang akan menentukan bila kita dapat tahu apa kelebihan kita.. so just wait.. :)
  11. Aku tak suka nak mengharap something yang sah2 aku tau aku takkan dapat.. Sebab bila kita tahu kebenaran tu hati kita akan sedih.. uww.. apsal emo2 ni :(
eh alamak terlebih sudah.. takpe la
dia tak ckp pun kalau terlebih akan disqualifiedkan..

Tadi aku datang lambat untuk kelas tambahan... malunyer.. Dah la semalam pun datang lambat.. Penat la kalau hari2 aku kena berlari pergi skolah... Esok aku berazam tak nak datang lambat dah.. Lagi pun esok last kelas tambahan.. Hooray!!!

P/s: Nak tengok Kpop Music Monday :)
P/s/s: wow.. bila aku baca balik.. post kali ni memeng agak kasar.. maaf kalau terasa :)

Day 2: 10 things you love

Yo! whats up! *ala2 cool*
Yes! dah masuk hari kedua...
"Saya berasa sunggu bangga kerana dpt mara ke peringkat seterusnya.. lallalalala..."
Challenge untuk hari ini ialah...

DUM...

DUM...

DUM...

10 Things you LOVE

Vanilla ice cream in the middle of brownie cookie.. yummy!
  1. First of all.. What about kita sentuh bab2 makanan dulu.. "OH! I love food" Aku suka makan ice cream.. Tak kisah la ice cream apa pun.. Sebab aku rasa semua ice cream adalah terbaik.. Tapi chocolate diberi keutamaan.. Strawberry.. sorry.. you last..
  2. Aku suka makanan yang tak semua orang suka.. Macam durian.. Aku bukannya a big fan of durian sangat.. hehe.. ye la tuh.. padahal aku boleh makan sampai sakit tekak.. ekekeke..Gulai Tempoyak, Sambal Tempoyak...uh.. meleleh air liur aku.. add one more.. pekasam.. oh yeah! Nampak macam semua benda aku boleh sumbat..
  3. Cukup2 la tu makanan.. skarang kita sentuh aspek yang lain ya adik2... Benda yang aku suka buat ialah makan sambil online ... eh.. makan lagi...
  4. Aku suka menconteng surat khabar.. maksud aku bila aku nampak ada muka orang kat surat khabar tu.. gambar tu akan jadi mangsa.. Aku make up gambar tu.. Kadang2 aku boleh tukar artis2 yg se hensem2 bila dia lalu pompuan duk jerit3 tu jdi bapok.. ekekeke.. jahatkan.. Tapi itu adalah cara aku nak lepaskan stress. Selalunya lepas aku berjaya menconteng muka orang aku akan gelak sensorang macam makcik2 Joyah yg tgh bergotong royong time kenduri kahwin.. WAHAHAHAHHA...
  5. Aku suka senyum.. hemm.. Benda ni pun kadang2 aku tak perasan yang aku tengah senyum.. Orang ingat aku terfikirkan "someone" bile aku senyum padahal aku just terfikir something yg kelakar bukannya apa2 pun..
  6. Then, Aku suka Kpop.. Bape kali la aku nak bagi tau.. 
  7. I love study on the last minute.. Perbuatan ini tidak digalakkan ditiru yer adik2 di rumah sekalian
  8. Aku sayang semua benda2 yg ada dalam bilik aku ni macam.. netbook yg aku tgh guna ni... camera yg dah berabad aku guna *nampak sgt menipu* aku punya nemo yg hari2 aku peluk, aku tendang, aku cium, or aku tumbuk..
  9. Bila aku boring, aku suka bukak lagu kpop and menari dalam bilik aku.. bilik mak aku bukak pintu bilik aku secara tiba2 aku akan buat2 tgh cari benda.. Well.. I'll do it like always..
  10. Lastly, Aku suka duduk diam jer kalau time tuh aku takde apa nak cakap. Sebab tu la ramai cop aku seorang pendiam.. aaaa~ molla.. molla 
 
This is cute :)

Yay! Dah siap..
see you guys tomorrow..

p/s: Shit! additional classes is killng me :X

I am primadonna

Tiba2 jer aku perasan jap jadi primadonna lepas dengat lagu ft island
Korang ada dengar tak lagu baru dekat album diorang..
kalau belum boleh tengok dekat sini
dekat situ mv diorang plus dengan english sub


Jom check it out the mv


Mule2 Hong ki nampak dorm dia terbakar
so then dia nak selamatkan kawan2 dia yg lain


dia dapat selamatkan kawan dia..
tapi die  terperangkap and mati..
how sad~



lepastu kononnya roh dia tengok kawan2 dia yg berjaya diselamatkan..



But I'm little bit confuse when last part.. 
he walking outside the dorm..
what's all this..
I though he already died
but why he look happy at the end

Harap2 kpop music monday buat review pasal diorg..
hehehehe..

But still ada part yg aku suka dalam mv ni..

*jaejin.. what you doing up there??*

Aku memang tergelak bile nampak jaejin duduk atas firetruck..
ekekekeke XD

Nak tahu kenapa aku tibe2 nak post entry pasal music video diorang..
Mule2 kawan aku ada post quiz kat twitter..
disebabkan aku boring tahap gaban time tu aku pun mainla..
nak tahu aku dpt ape:

tenteterennn.....

ctrl + klik = besar punya

Hahahhaha.. aku tergelak gelak bila dapat lee hong ki...
jakon tul aku ni 
benda ni pun nak cite..
korang nak main gak?
cakap je la korang nak main gak..
tak payah malu2
pegi kat sini tau..
syaratnyer.. korang mesti perempuan unless you are gay ><
lepas dah dpt jawapan bgi tau aku tau..
minah stalker ni pun nak tau gak korang dpt aper??
ekekkeke...
P/s: malam nanti la aku buat challage..
P/s/s: facebook is getting annoying nowdays


Day 1: 10 Things about you

kintsuki:

Jo Youngmin 조영민
“Boyfriend Debut Stage”

yeah.. day 1..!!!
baru day 1.. lembap betul aku ni..

10 Things About Me


  1. Nama penuh: Khalilah Aisyah Bt Hasan.. uh.. well.. dekat sekolah diorang jarang panggil aku Khalilah. Tak habis2 panggil aku Kelly.. LOL.. cam sengal jer.. orang ingat aku tak sedar diri.. padahal aku tak pernah pun suruh diorang panggil aku Kelly.. Tibe2 aku plak kena kutuk.. :(
  2. I am the only girl amongst my siblings. Ramai tanyer kenapa aku lembut walaupon sorang perempuan. hehheheh.. kalau abang aku dengar orang tanya camtu.. tak habis2 aku kena gelak. Aku kasar dengan diorang jer ngan orang lain aku biasa2 jer.. aku kan sopan orangnyer.. hihihihi *gelak sopan*
  3. Lupa plak nak cakap.. I'm still 15! will be 16 on 6 november.. muda tak I?
  4. I'm shorty.. arghhhhh!!!! why?why?why?
  5. Malu nak cakap.. Tapi aku memang tak pernah tahu apa bakat aku.. kadang2 aku rasa aku ni takde pun bakat.. It's like everything I do will fail at the end.. :(
  6. Malas buat kerja rumah.. hahahaha.. apa nak jadi la anak dara ni.. Aku selalu menyorok dalam bilik sebab taknak buat kerja rumah.. Bila aku duduk jer dalam bilik mak aku ingat aku belajar padahal aku tidur.. huuhuhuhu
  7. Apa lagi yer urm... I am Kpop lover!!! Kalau nak list sume kpop group yg aku minat tak muat kut satu post.. aku pun minat Kdrama tapi selalu tak cukup masa nak tengok drama..
  8. I have facebook, twitter plus formspring..yang hari2 aku akan bukak.. Kalau ade apa2 tanya la kat situ.. blog aku pun hari2 aku bukak..
  9. Urmmm.. Urmmm... Aku takde handphone.. gelak la gelak la... aku tahu aku old fashion kan..
  10. I love my follower.. tu jer.. 

Terasa macam nak buat tumblr tapi takut nanti blog dipinggirkan plak..
ye la.. klau hidup bermadu ni kena jadi adil skit..
eh, ape aku merepek ni?
sebelum aku merepek panjang2 lgi baik aku tamatkan post ni..

p/s : young min!! I'll be your girlfriend!

10 things challenge in 10 days!!!

new kpop group: boyfriends

lagu yang korang dgr tu diorg la yg nyanyi..
diorang memang muda...
yg paling tua 22
and muda plak 16 maybe..
huhuhu... sama umur ngan aku...
YOUNG MIN!!!
sorry2 sbb aq jdi histeria jap..


Disebabkan aku tak nak blog aku penuh dengan habuk2
aku rase lebih baik kalau aku buat challenge ni..
10 hari jer.. takde la lame sangat..
aku start buat esok la yer...

day one : 10 things about you
day two : 10 things you love
day three : 10 things you hate
day four : 10 things you want to say to one person
day five : 10 wishes
day six : 10 items you can’t live without
day seven : 10 important people
day eight : 10 of your favourite songs
day nine : 10 ways to win your heart
day ten : 10 final words

p/s: night! night!


Yeaha!... Cuti!!!



tehehehe... akhirnya cuti jugak..
dah pukul 1 lebih dah pun... ekekeke...
esok xde ape2... klau nak buat keje skolah pun..
nanti nanti la.. cuti lame lagi kan.. XD
nampak sangat tak insaf lagi...

sepanjang cuti aku rase takde pegi mane2 kut..
duduk rumah jer.. tak kisah la.. dah biasa..

aku berjaya jugak buat doodle yang nampak macam doodle..
selama ni aku buat langsung takde rupa doodle..
nak tengok tak?
errr- segan plak nak tunjuk...
ok ok la... aku tunjuk...

DIPERSEMBAHKAN DOODLE YANG TERCUTE SEKALI DI ABAD INI!!!!!

DUMDUMDUMDUMDUM *bunyi drum *

......................


..........................................


...............................................................







krik~ krik~ krik~ *bunyi cengkerik*

hahaha... padan muka korang.. tertipu dowh~
tak comel langsung doodle yang aku buat ni..
tapi aku menggedik jugak nak tayang..
biar korang tak dpt tido malam... wahahah..
tapi takpe.. aku akan practice lagi nanti..

cakap macam takde benda lain aku kena buat cuti ni..

oh lupe plak... aq kena kemas bilik.. 
bukannyer bersepah pun bilik aku..
ok.. aku tipu...


meja tu dah penuh dgn buku
malas nak simpan balik punye pasal..
tapi korang jgn risau.. *apsal plak korg nak risau?*
aku akan kemas punya.. kalau x hari ni, esok.. klau x esok, lusa.. klau x lusa, esok lusa..klau x esok lusa, esok esok lusa, klau x esok esok lusa, esok esok esok  lusa, klau x.. errr.. dah la! aku dah pening...

Perasan tak aku dah tukar display name aku?? perasan tak? aku dah tak guna nama Mizz ILa.. Sebab aku dah boring la guna nama tu.. Khalilah much better kut.. at least korang tau name sebenar aku..
pesanan khidmat masyarakat: jangn lupa dtg kelas tambahan
Khalilah mood weather report : kalau esok hujan best gak.. lagi2 kalau time tu tgh tido.. pergh~
p/s : saje nak menunjuk blockquote..






I'm Back!



Korang  rindu tak dekat aku?

Yeah! semua subjek dah habis... sekarang ni cuma tunggu cuti jer..
cepatla cuti cepatla cuti...

p/s: dalam proses mengedit blog.. maaf kalau menyakitkan mata anda :)





exam mood :(


have to turn on my exam mood
yup! I'm really regret doing bad in my past paper..
hohoho... aq speaking duh~ *bangga skejap*

dah lame kut x update blog..
sampai aku lupe password blog aku..
sebenarnya exam blom habis lagi..
tpi aq saje menggedik nak update jugak
for your guys information esok Hari Guru!!!
Selamat Hari Guru.. Selamat Hari Guru..
tapi sayangnyer aku tak akan hadir untuk menyambut bersama mereka..
patutnyer pengawas wajib datang..
tapi buat hape aku datang..
pengawas kat skola aku tu beribu-ribu tau tak!
ok.. aku tipu..

aku memang malas nak datang sebenarnya sebab malas..
look.. aq dengar hari guru tu ade skejap jer
then pnp seperti biasa..
tpi aku x percaya sbb tu hari guru..
confirm2 la cikgu akan ada jamuan..
and murid2 akan merayau sane merayau sini..
macam orang gila baru balik dari tanjung rambutan
aku tak kisah pun klau cikgu2 nak sambut hari guru..
tujuan pon nak balas jasa guru kan...
so ape kate klau kite buat cuti umum..
ekekeke.. tunggu aku jadi Perdana Menteri dlu XD

maybe aku akan update balik lepas exam dalam 2 minggu lagi..
hem? ape? rindu? *blush*
ekekekek.. takmo la sedih2 yer..
pesanan khidmat masyarakat: jgn lupa gosok gigi! :)


mizz ILa mood weather report: hoping will happy like sunshine:)
p/s: senior boys are annoying!