Day 3: 10 Things you HATE

Baru balik dari kelas tambahan..
nawww~ aku tipu
sebenarnya dah lama balik tapi aida ajak aku makan kat medan
dah la dia belanja aku..
memang tak tau malu tul aku ni..
Tadi time makan kat medan tadi.. kucing kat situ memang mengada la.
Tak habis2 kacau orang makan..
tadi pun dapat jumpa wani..
dah lama tul x nampak dia.


.View Image


10 THINGS I HATE

  1. I hate when people laugh at me... Aku tak tahu kenapa diorang suka gelakkkan aku.. Macam aku buat something yg lawak.. Tapi bagi aku tak lawak pun..
  2. Tak suka bila orang malukan aku.. weyh! banyak kali aku kena kut yg ni.. tapi aku still tak suka klau kena lagi.. Aku patut biasakan.. tapi.. ERH!!! tak boleh! I just can't!
  3. "JANGAN PANDANG AKU MACAM NAK MAKAN AKU BOLEH TAK?" kalau boleh aku nak jer cakap macam tu dengan senior2 dekat skolah aku tu.. come on la.. korang tak matured ok.. Nampak budak kecik pun korang nak ngorat.. Sebab aku tak suka bila orang beri eye contact macam tu.. sbb aku rasa diorang nampak macam pembunuh bersiri.. LOL!
  4. Boleh tak dating tempat lain..Aku tak suka tengok maksiat! dekat skolah jugak ko nak dating.. Macam dah takde tempat yg lagi bagus ker sampai ko nak menggedik depan aku.. Benda ni banyak kali aku nampak duh.. Kalau korang(couple) sekadar nak jalan same2 aku tak kisah la.. Tahu la you guys need sometime alone *nak termuntah* tapi jangan la nak skinship2 bagai.. haish.. tak leh tido malam tau aku tgk korang wat camtu *xde kaitan*
  5. Tak suka keje skola.. even I know homework make me clever.. Skarang ni pun waktu cuti skolah ni mmg banyak keje skola yg aku kena buat sbb aku tunda masa pereksa.. eceh.. boleh plak tunda2 ckp jela ko bertangguh... ekekekek
  6. Serius aku ckp aku memang tak suka kena marah.. sbb bile kite kena marah kite akan rasa malu..And aku memang tak suka dimalukan.. Nanti macam mana aku nak menutup kemaluan ini.. Lain macam plak ayat aku ni.. Should I put 18 S/G or something?
  7. Another is.. kalau aku tengok drama.. aku memang tak suka cite yg meleret leret.. contohnya seperti cerita Sejuta Cinta Marshanda.. bertukar-tukar anak la... pastu mati boleh hidup balik la. Aku memang tak faham la Indon2 ni..Nak naik pengsan aku bila bukak2 tv pukul 2 tiba2 ada cite tu.. Rase2nyer cite tu dah habis ke blum?
  8. Aku tak suka ajar orang.. bukannyer aku kedekut ilmu ke apa.. tapi semangat untuk ajar orang tu memang lemah sangat.. Bila aku mengajar orang mesti org tu tak kan faham.. aku tak tau kenapa.. maybe aku lemah dalam komunikasi.. Yelah sbb bila org nak aku ajar dia something mesti dia tak faham ape aku cite.. last2 aku pun tak faham gak.... and aku just bagi jawapan yg aku buat kat diorg "Tengok la sendiri.." Itu bukan mengajar tapi menggalakkan orang untuk meniru.. padahal bukannyer betul pun..
  9. Aku tak suka bila aku chat ngan orang yg suka balas pendek2. Aku tulis panjang2 nak dekat 1 perenggan siap tambah penanda wancana, kata2 berdarjat tinggi, peribahasa, cogan kata.. *ok, aku tipu* nak tahu dia balas apa.. "LOL" or "HAHA" or" :)"  or "=.="...nak jer aku ckp.. "KO TAK RETI MENAIP KER? NAK AKU TOLONG AJARKAN?" Eh jap, aku tak reti mengajar
  10. Last but not least, aku tak suka bila di compare2 kan dengan orang lain.. tak kira la orang tu lebih bagus dari aku.. atau lemah dari aku.. Aku percaya setiap orang ada kelebihan dia.. cuma masa yang akan menentukan bila kita dapat tahu apa kelebihan kita.. so just wait.. :)
  11. Aku tak suka nak mengharap something yang sah2 aku tau aku takkan dapat.. Sebab bila kita tahu kebenaran tu hati kita akan sedih.. uww.. apsal emo2 ni :(
eh alamak terlebih sudah.. takpe la
dia tak ckp pun kalau terlebih akan disqualifiedkan..

Tadi aku datang lambat untuk kelas tambahan... malunyer.. Dah la semalam pun datang lambat.. Penat la kalau hari2 aku kena berlari pergi skolah... Esok aku berazam tak nak datang lambat dah.. Lagi pun esok last kelas tambahan.. Hooray!!!

P/s: Nak tengok Kpop Music Monday :)
P/s/s: wow.. bila aku baca balik.. post kali ni memeng agak kasar.. maaf kalau terasa :)

No comments: