I learn new word :)

Hello guise~
Well I wanna tell you something..
I learn something today..
wanna know what..


Meh sebut sama sama..
C O N F I D E N T...
ok? must be like this always :)


I lose my pencilbox... eottokhae~

Content warning?

So you wanna tell me that you put some sort of like adult stuff in your blog?

Hello earthings..
Hari ni aku nak cakap sikit pasal content warning..
well I know that maybe ramai kut yang dah tau pasal benda ni
Tapi dalam ramai2 tu ada lagi yang tak tahu..
I like blogwalking..
Kadang ada jumpa blog yang sebelum kita dapat tengok blog dia..
akan keluar benda ni:

ctrl + klik  = besar punyer

Kalau aku rajin aku akan klik button orange tu..
Kalau aku lagi rajin aku klik button colour favourite aku tuh :)
Aku rase it's not big deal untuk ade content warning ni..
Tapi korang tak rase ke leceh kan?kan?
Sebab sesetengah blog tu takde pun letak "adult stuff"
Tapi nak jugak letak content warning..
Adult stuff? aper tu?
Mengada la kau tak tau amende..
saje nak bgi tau otak kau suci lagi bersih kan?

Okey..okey..
Jom check adakah blog kita keluar content warning tak bile orang bukak blog kita?

Mula2 buka setting dulu:

Ctrl + klik = besar punyer

Ctrl + klik = besar punyer

Ok dah bukak setting kan?
Scroll ke bawah...

Ctrl + klik = besar punyer

Ops.. ops..jangan bawah sangat..
atas skit..
Bile jumpa..
check sama ada korang buat yes or no
Kalau yes tu confirm la blog korang asyik keluar content warning bile orang view
Kalau no tak de ape2 yang keluar..
I mean takde content warning la..
So Korang boleh pilih sendiri yes or no..
Sebab blog korang kan..



Ade satu lagi benda aku nak bagi tau..
emm.. aku ade buat tumblr tapi aku tak berapa reti lagi nak guna..
nak tengok tumblr aku? meh klik sini


Hot summer a hot hot summer!

Hahahha.. kene tipu.. aku letak warna jer
mane ade link kat situ..
Segan la nak tunjuk tumblr aku kat korang..
Bile dah cantik skit baru aku tunjuk ok..
Baru la boleh berlagak.. :D

BYE

Is it So Wrong !f I Said NO!

View Image

"Khalilah!!! do that do this!After that do bla bla and bla..."

"okay"

After 5 minutes..

"I'm done"

"What are you doing? If you really wanna help me do it with sincerity!"

"sorry"

I go and do it again..

"I already done"

" emmm..."

"welcome"


You don't ever said please or thanks!
Then mad at me like I'm doing such a murder..
when I do it wrong or when I said
NO.. I DON'T WANNA DO IT..


Will you be my girlfriend?   #Boyfriend-Boyfriend

Then....

 

I wanna be that girl... Who can be with you forever.. So tell me..
 Will you be my boyfriend?
 #Apink-It Girl 

Ape reaksi aku bile aku perasan intro diorang nak dekat2 sama
Aku cuma boleh tergelak gelak cam orang giler jer..
Tak tahu knape but it's kinda funny
Lepas ni kalau aku dengar intro lagu boyfriend
aku nak nyanyi intro lagu Apink..hehehe
Kalau nak tahu lagu2 tu..
just klik word warna biru  ;)

P/s : Have to figure out who is Cikgu Jambu... XD



Entry tak penting :P

Penat penat dan penat....

View Image

Even I'm not being accepted...


View Image
I WILL ALWAYS DOING MY BEST!!!!

Oh Yeah!!! That's right Avril..
I can do it!!! Homework~

P/s: Kalau tak paham jangan tanyer ok :D

Selamat Hari Ayah...

View Image

" he cut off my hand, kind of killed my mum and took over the entire galaxy." -Luke Skywalker 
Hey..my readers..how your sunday?
ape? kena kejar dengan anjing?
alololololo.. jangan nangis ok..

Ce tengok tajuk entry aku dekat atas tu?
eh? asal? salah ker? betul la tu..
aku panggil ayah bukannyer bapa..
ayah dengan bapa tak sama la
dalam perkataan ayah ada huruf h dalam perkataan bapa ade huruf h?
takde kan?  so jangan nak banyak bunyi...

Hari ni aku rasa aku nak cite sikit pasal ayah aku?

Ayah aku seorang yang penyayang.. huh.. mestila ade ke bapa yang tak sayang anak die?
kecuali la kalau bapak ayam.. itu kes lain ok..
Dia sayang anak dia semuanya sama rata..
Walaupun aku adalah satu2 nya anak perempuan dalam keluarga..
Dia jaga abang2 aku pun macam anak dara oi..
Tak boleh senang2 keluar malam..
Kalau abang aku nak keluar malam main futsal ker..
mesti ayah aku tanya banyak2 kali macam polis tengah soal siasat penjenayah..
ahaha.. nama pun polis kan mesti la macam polis..takkan macam cleaner plak

Tapi ayah aku ni garang jugak orangnyer..
abang2 aku cakap waktu diorang kecik2 dulu..
diorang selalu kena denda kalau nakal
Tapi sekarang ayah aku dah tak garang sangat mungkin umur pun dah makin banyak
Nasib aku ngan adik aku memang baik..
kalau tidak semedang jer kena denda..

But still ada masa aku kena marah..
Kalau korang nak tau.. aku ni jenis malas nak pegi kenduri rumah orang
Tapi bukannya tiap2 kali kenduri datang angin camtu..
Ada jugak kenduri2 yg aku semangat nak pegi..
Tapi kalau aku malas.. mesti aku sengaja buat2 lambat..
Sampai ayah aku nak tinggalkan aku sorang2..
Tapi tak pernah kena tinggal pun..
sebab bile aku kena tinggal mesti ayah aku call abang aku untuk ambik aku..

Another thing is ayah aku memang seorang yang peramah..
sangat peramah..
sampai kadang buat aku rasa marah sebab kena tunggu dia sembang..
huh~


HOHOHOHO
Ni gambar ayah aku yang paling aku suka..
nomnonomnonom...
Tapi baru hari ni aku perasan aku ade sesat kat belakang tu..
ape la yang aku buat kat situ.. shuh shuh shuh..

P/s: urgh!!! esok skolah.. malasnyer!!!

Saya Dapat Doodle Free :p

Kepada peminat peminat doodle sekalian sila jealous dengan saya.
Nak tau tak saya dapat doodle free..
Comel tak?

Look simple.. but still cute..
hehehe.. seriously, doodle ni sopan sangat la..
Aku dapat doodle ni masa kak una buat entry yang die akan buat doodle untuk 10 org bertuah..
so then aku dgn cepatnyer terus bagi comment doodle yg aku nak..
Sebabkan masetu pun otak aku mcam blank skit aku just ckp nak doodle
muslimah and wear bluish cloth.. tu jer..
And what I want is what I get..
Happy kut sebab first time orang bagi doodle kat aku..ngee XD

Tapi aku still tak tahu nak tempek doodle ni kat maner..

Blog saya comel ker???

View Image
cute plus scary cupcake...

Aku tau tajuk hari ni memang entah apa2 skit..
mengada mintak orang puji aku..
rase macam nak bagi penampar kan...
ok.. abaikan abaikan...

Sebenarnya dua tiga hari ni aku rasa best
sebab follower aku dah makin bertambah..
takdela banyak mana tapi still buat aku happy..
Tak tau la camne nak balas jasa diorang..
aku just boleh follow diorang balik jer..
muahahahaha XD

Sebab tu aku rasa tiba2 macam tangan ni menggatal nak edit blog lagi..
biasala.. manusiakan.. memang tak pernah puas..
aku sampai dah siapkan dua header dah untuk letak dekat blog aku..
nak tengok? nak tengok? tak nak? tak kira korang kena tengok jugak!
bukak mata luas luas biar sampai terkeluar biji mata korang!

ctlr + klik = besar punyer

Aku ingat nak letak header tu...
but then aku fikir.. this is not me..
aku bukannya big fan of elmo or domo 
aku letak mungkin sebab ramai orang kata mereka cute..
so then.. "REJECT!"
And aku buat lagi header..

ctrl + klik = besar punyer


Terserlah keobsesan kpop aku melalui header tersebut..
tapi aku rasa segan pulak nak letak..
hehehehehe *gelak sopan*

Apa yang saya boleh simpulkan dari penyataan di atas saya mendapati saya memang seorang yang suka membuang masa.. Yeah! I'm good at wasting my time... Aku buat header ni, memangla tak cantik pun tapi sesuai la dengan ability aku yang tak seberapa ni.. Memang suka membuang masa sebab at last, aku tak rasa macam nak edit blog..yeh.. silakan cakap " Anda memang pandai " sambil buat tangan di dada dan mata pandang ke atas..

You know what.. aku dah dapat semua markah peperiksaan..
kecuali markah PJ..
but who cares dengan markah PJ tu!
Secara keseluruhannyer.. aku tak gagal :D
*buat muka cam nak kena lempang*
Tahniah.. tahniah..
Aku cakap kat diri sendiri jer sebab takde sape nak cakap kat aku.. :(

Bye reader sekalian..

I hate you, diary!!!

Dear my diary,

View Image
This is not mine...

I don't know why I just can't trust you any more!
Why you let people read you!
You know I don't like people touch you!

From now on, I won't write or tell my secret at you!
I will keep you away from me..
At place there is nobody can't find you!
I'll keep my secret alone..
Though it's hurt when I don't have people listening to me
I have to do that
Rather than be ashamed by my friend :(

That's all..
Bye
Your keeper,
Khalilah

wei! wei! Esok skolah! Betul ke?

erk~ sakit tekak plak..
Hadoi~ malas nye nak pegi sekolah..
Benci nyer!!!!
Dah la aku tak puas lagi tengok korean drama...
Nak tau cite ape?
cite ni la~
BABY FACED BEAUTY

View Image


View Image

Mula aku yang recommend kan cite ni kat kawan aku
padahal aku pon tak tengok lagi..
pastu lepas aku tengok2 sekali lalu jer
aku rasa.. eh, best gak..
so then aku habiskan 2 hari untuk tengok cite ni sampai episod 12
Drama ni still lagi airing..
so korang yang berminat tu 
mehla join aku sama..
search je kat youtube
confirm jumpa yang english subtitle punya.

View Image

Berbalik kepada cerita aku yang malas sekolah tadi..
sebab apa?
dowh~ nota biologi tak siap lagi
Memangla cikgu tak pernah marah pun kalau tak siap
tapi lepas bukak skolah akan belajar tajuk baru
and bertambah nota kena buat..
Hadoi!!! Nak termuntah aku fikir pasal benda tu!

And lagi satu aku takut nak tengok result aku...
well.. memang seram sebab ni ujian pertengahan tahun..
Janganla ada yang gagal..
nanti kene rotan ngan pengetua..
Aku dah la budak baik..

Kena start bangun awal..
haha sudah! kantoi~ 
memang waktu cuti aku tak pernah nak bangun awal..
bile lepas solat subuh terus sambung kilang taik mata..

Tapi aku geli dowh tengok diorang kat facebook.. Nak sangat jadi nerd..
siap ade yang post status..nak sangat pegi sekolah esok
Tahu la korang rajin  kan.. mesti dah siap sume keje skolah
sebab saje nak buat orang menyampah (orang tu aku la tu! ekeke)

Ok la.. Aku dah la belum letak buku yang kene bawak esok dalam beg
Gosok baju pon belum lagi..
you see! you see! serius memang aku takde semangat nak pegi skolah esok..

Boleh aku menjerit tak! ARGHHHHHHHHH!!!!!!

Tapi berita baik nya 
walaupun dah start sekolah aku akan still menghadap blog ni
wei.. aku bukannye duduk asrama tak boleh online selalu
aku duduk dekat rumah ok
even berlambak homework
online tu tetap satu kewajipan  bhahahaha

Membebel plak aku dalam entry ni..
memang aku tahu takde sapa baca..
sebab tu aku tak kisah nak tulis apa
aku rasa kalau aku mengutuk pun xde masalah! XD

Bye bye bye bye 

DREAM CONCERT

Hello there...
Jom tengok dream concert nak?
Kite pegi korea naik helikopter aku..
aouh~ berangan jer~

Kalau orang macam aku yang takde astro kat rumah
*ok, aku tau memang kuno*
Boleh tengok dekat kPad!
Streaming online...
dream concert start pukul 10.10..waktu malaysia..
so kene tunggu lebih kurang sejam lagi..
Tapi tak pe aku akan tunggu sebab dekat situ ade f(x)
Banyak la lagi artis kpop yg perform..
FT Island, Beast and bla bla bla (bleh bace sendiri kat sini)

View Image
yeay!! Amber~

Tapi it's kinda sad sebab takde SNSD
SUJU pun takde..
2ne1 pun takde :(
Infinite pun takde..
Huwa~
Dahla semalam First Anniversary Infinite..
Yeay.. dah setahun!!!

Tapi Dream concert ni bukannya ade english sub pon..
Nasib baik aku reti korea..
hahaha~ aku merepek di situ...

Ok la~ 
Sebenarsyer aku takde idea pun nak cite ape..
Saje nak memenuhkan Dashboard korang..
BYE.. Nak join GA la...
Mehla tag saye *wink2*





Day 10: 10 Final Words

Sedih plak aku dengar word final final ni..
Word kan? so aku kena buat sepatah sepatah la..
buat je la..


10 Final words

  1. Smile - I mean always
  2. Fun - Just have fun own your way
  3. Happy - When you have fun the happiness will come
  4. Homework - I know you guys don't done yet.. Same as me XD
  5. Remember - Always remember me..
  6. Follow - Please follow me and leave your link so I can follow you back :)
  7. Like - If you like my entry just click the like under the entry
  8. Sorry - If I can't fulfill what you want
  9. Give up - Don't you ever do that! Try as you can
  10. Good day - Have a nice and relaxing holiday you guys :)

Done.. 
Yeay! we did it!
Not we.. just me.. okay.. I'm kidding

Kawan aku baru jer buat blog baru..
Katenyer die buang blog lame diesbb ade virus..
Aku iyekan je la..
Korang yang kat situ..
Yes you.. Wajib pegi kat sini 


P/s: Sir invite pegi secret recipe.. malas la.. too much sunshine out there
P/s/s: Kawan ajak main futsal.. again.. rasa malas


Buat Tutorial Bukannyer Senang


Assalamualaikum..
dah lama aku tak buat entry waktu pagi

Berbalik daripada tajuk kat atas tu..
Kalau korang tak baca tajuk lagi sila scroll ke atas
sudah? boleh terus baca..

Even aku tak pernah pun buat tutorial tapi bagi aku buat tutorial sukar sangat
Kenapa aku tibe2 cakap camni?
Ade sorang annon yang comel ni mintak aku buatkan tutorial..
Tapi aku rase macam aku masih tak berapa layak lagi nak buat tutorial ok
Aku tak tahula sama ada annon tu baca ke tak blog aku lagi..
Maybe die terus tak baca blog aku bile aku banyak kali cakap tak
Aku pon tak tahu sama ada die follower aku
atau stalker aku *ceh, ada ke orang nak stalker aku*

But if that annon terbaca entry ni? sila baca sampai habis tau :)
Kenapa akak ni tak nak buat tutorial:

  1. First, sebab tak berapa kelayakan lagi.. ehek ehek.. macam nak kena masuk universiti plak.. Tak layak sebab.. Cube tengok follower akak tu.. 50 lebih jer... sikit sangat kut.. Tak tahula kenapa.. Maybe sebab entry aku tak best ataupun diorang rase takde motif pun nak follow blog aku ni..Aku rase yang follow aku tu sekadar kawan2 aku ngan orang yang rajin nak follow aku balik.. Apa apa pun terima kasih.. :)
  2. Kita akan senang dicop copycat.. Aku ni memang jenis yang suka lompat blog orang dari sana ke sana.. maksudnyer aku memang suka blogwalking.. So bile aku nampak tutorial yang diorang bagi selalu jer diorang akan tulis sidenote: Tutorial ni tak boleh copy, I hate copycat and bla bla bla.. banyak lagi.. Kalau nak tau korang pegi check sendiri ok.. Aku pegi blog orang bukannyer semata mata nak baca side note.. Kita tak boleh nak memandai nak copy tutorial orang..So tutorial tu mesti hak cipta sendiri.. So then aku tak mampu nak cipta code sendiri.. Tak mampu... Tak pandai.. And daripada aku mengcopy tutorial orang dan akan dicop copycat baik tak payah buat.. 
  3. Banyak masa kena guna.. Sebab nanti kena jawab itu kena jawab ini.. Ye la kalau tutorial yang kita bagi kat orang tu tak menjadi orang tu mesti tanya kenapa tak jadi sampai la dia berjaya buat baru dia stop.. Aku tau la.. Aku baca kut sume comment2 bawah tutorial.. bukannyer aku nak jadi kepoci ok... aku cuma nak dapatkan lebih maklumat jer.
  4. Tak sanggup nak menghadap code berjam jam.. Yang ni walaupun aku cuma ikut tutorial pun aku dah tak suka.. aku memang lemah semangat tul bile dia bagi arahan camni:    
Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widget Template      
Oh, Tak sukenyer.. bile dengar edit Html.. T.T .. Sebab aku memang malas skit nak cari2 code bagai.. So that's why blog aku simple jer sebab aku tak banyak main code2 ni.. Kalau ade pun aku buat sikit2 and slow2 no need to rush esok masih ada.. Sebab berpengang sangat dengan kata2 ni homework aku tak siap siap XD 

View Image

To adik annon tersebut:       
  1. Sorry sebab akak tak dapat nak ikut kehendak adik annon yer 
  2. Sorry sebab mase mula2 adik tegur akak, akak ter-pronounce annon tu sebagai anu.. teetttt... *tak senonoh tul aku ni*  
  3. Anyway thanks sebab buat blogger tak seberapa ni rasa diperlukan.. or maybe kalau ade soalan just tanyer jer.. saya akan try jawab sebaik boleh..
  4. Guna je la link yang sah.. Saya takkan marah..
To Farah plak, kalau ko bace la:
  1. Sorry sebab aku tuduh kau yang jadi annon tu.. Aku ingat ko nak balas dendam sebab hari tu aku tanyer soalan pelik kat tumblr kau  kan.. Rupa2 kau tanye soalan kat hotspring aku jer.. XD
Alahai~ patutnyer aku namakan entry ni entry mintak maaf
.

View Image
p/s: Terasa mcam nak nyanyi lagu super junior yang sorry sorry..


Day 9: 10 ways to win your heart

Baru lepas bukak puasa..
and my mood so much better now :D

Challange hari ni..
errrr... susah sikit...
aku tak tahu la aku nak tulis aper..
Tapi takpe aku akan berusaha siapkan challenge ni..
HWAITING!!!



10 ways to win my heart

  1. emmm... Should know me better... yeah cuz sometime what you see is not what you think.. Don't tell me then you regret to know me since I'm boring.. Just GTH if you like that!
  2. Just be nice.. girls love that..
  3. errr... Don't force me doing something..
  4. Nyanyi lagu Korea.. ahahha.. * Lack of idea*
  5. arhhh... mollayo~
  6. I can't do this challenge
  7. I'm fail this time
  8. Help me..
  9. Give me idea please..
  10. I'm sorry 
huh.. sampai no.3 jer aku boleh buat..
bile no4 aku dah xde idea..
sebab ape? 
I don't know...
I am so pathetic!

Dayana AZ Giveaway, My Favourite Number!


jom click kalau nak join

Nombor kegemaran saya nombor 6 sebab tarikh lahir saya 6 november.. so saya suka enam.. Then, mase saya sekolah rendah bile peperiksaan nombor yang paling depan saya penah dapat ialah nombor 6.. So tht's why I think 6 was my favourite number.. yeah!

Sponsor untuk giveaway ni:


  •  ButikPinkku yang akan sponsor , shawl semestinya ! Berapa ? Korang percaya tak 10 ! I repeat SEPULUH ! 
  • Syafeika Edora yang akan sponsor, 1 chibidle (SE made doodle) worth RM 10 untuk seorang blogger.
  • Lulu Caldina yang bermurah hati untuk memberi review blog untuk 2 orang (sticky post selama 24 jam) ! Buat blogger yang ada banner, boleh tampal dekat LULU PAGES selama sebulan.
  • Mas Ahmad Safwan yang insyaAllah akan sponsor beg duit, maybe purse, maybe wallet.
  • Sylista Fashion akan beri pilihan 2 daripada 3 hadiah (2 pairs of earring, Canon Ink for Printer, Buku 'Buat Duit dengan Foto' published by PTS) 
  • Izreenatasha akan memberi HADIAH EXCLUSIVE yang sekarang ni rahsia ;) . 




  • TUTUP GA : 25 JUNE 2011

    Jomla join.. aku tag sape2 yang bace post ni..
    hehehe XD
    hadiah GA kak dayana best2 kan?

    p/s: mintak2 la jadi yang bertuah :D

    1st Giveaway by RedRidingBow


    Hari ni saya nak join GA..
    hehe..bestnyer bestnyer *excited*

    Saya dah follow blog redridingbow
    and dah like facebook page..
    Kalau korang nak same2 masuk GA ni boleh pergi ke blog redridingbow


                            

    Korang nampak kan beg2 yang cute kat atas ni?
    OMG!!!! cute.. cute...

    click click kalau nak join XD

    p/s: mintak2 la dapat..ehehe.. nak sangat beg baru..

    Day 8: 10 of Your Favourite Song


    10 OF MY FAVOURITE SONG
    1. Can You Smile by Infinite... bias aku tu.. mesti carta pertama.. che wah~
    2. Danger by F(x).. lagu ni catchy sangat.. sampai aku rase nak blajar tarian diorang.. tapi susah :(
    3. Your Beautiful by beast.. Best... bile dgr rase macam diorang puji aku.. *kepereasanan plak*
    4. Asyik lagu korea jer.. Klau lagu BI aku suke price tag.. yang cover maddie jane tu.. aku tak sure betul ke tak aku eja nama die..
    5. Mine by Taylor Swift.. Lagu ni best.. macam motivate aku yang seakan akan loser ni..
    6. Lagu Taylor Swift yang The Story Of Us pon best gak sebab video clip dia macam best jer.. baling2 kertas.. Korang tengok la sendiri kat youtube..
    7. Pastu.. emm... Lucky.. ni ashily.. Yang ni aku dengar time aku tengok boys over flower.. 
    8. Boyfriend.. yang lawaknyer group yang nyanyi pun name boyfriend jugak tapi aku tak pasti ae same ade aku minat lagu ni ker... ataupun aku minat orang dalam group tu..
    9. Marry you.. by bruno mars.. lagu ni best tapi aku prefer glee cover..
    10. Lastly, All about him by Auburn.. Aku dapat title blog ni pun dari lagu tu la... Cause It's all about him him him him him and it's all about me me me me me and we don't give a dang dang dang dang dang about nobody eh eh eh.. *nak hujan aku tengok kat luar tu*

    That's all...

    Kalau korang nak buat jugak challenge ni buat la.. Aku buat ni pun sebab aku tak mampu nak buat challenge yang 30 hari tu.. Just copy ape challenge tu dekat entry aku yang ni :) Then buat 10 hari berturut turut tau! takleh main tipu.. huhuhu... XD


    Day 7: 10 Important People


    10 Important People

    1. My Mom.. heh.. anak mak betul la.. 
    2. Ayah... Always be nice to me... :)
    3. Abang Long.. Kenapa muka mirip macam Ilah!!! 
    4. Abang Ngah.. Please tolong jangan jadi sensitif sangat bleh tak? Anyway thanks sebab belanja family tiap kali dpt gaji.. ekeke
    5. Abang Lang.. Hahaha.. Poyo! Suka buat lawak macam ntah ape2.. XD
    6. Atin.. my youger bro.. MACHA!!! *kalau dia baca ni habis aku*
    7. My bestfriend.. Aida.. Walaupun ko slalu buat onar dekat aku.. tapi aku still anggap ko kawan ok.. 
    8. Farah.. rakan seperjuangan aku dalam kpop.. *ayat macam skima* Farah ounnie nanti kite menari lagu boyfriend plak yer...
    9. Shahida.. wei.. aku rindu gila kat kau.. *peace.. aku tak gila lagi k* Bila ko nak melawat kitorang kat sini.. dorawa~ *emo*
    10. YEAH.. Datin vogue.. aka Nadyra Rahman.. Nama ko kat facebook memang market kut..

    Sebenarnyer banyak la orang yang aku boleh listkan..
    Sepupu aku.. Opah, Atuk, Kawan kawan aku yang lain pun ramai..
    Jangan kecik hati k kalau korang takde dalam list ni..
    Because you guys always in my heart...
    okay! Kepoyoon terlampau di situ..
    Sehingga aku rasa malu..

    *BOW*

    *RUN*

    Day 6: 10 Things I You Can't live without

    Memang susah nak dapat connection waktu malam ni
    Sampai aku Terpaksa duduk atas meja..
    Jangan la ada orang tiba tiba bukak pintu bilik aku..
    Tapi takpe..
    Aku akan tetap berusaha siapkan challenge ni 10 hari berturut turut
    Yeah!

    10 THINGS I CAN'T LIVE WITHOUT

    View Image

    1. Berus Gigi.. "Poyonyer budak ni" Aku dah agak.. ayat tu yang keluar dulu dari korang kan bila aku sebut pasal beru gigi.. Nak buat camne.. aku kan seorang yang menjaga kebersihan.. *kembang hidung sampai masuk nyamuk* arh~ sudah! sudah! Gigi aku bukannya cantik pun.. Tapi kita kena la jaga bau dia skit.. Korang tak rase malu ker bila ada orang tegur " Mulut kau busuk!" Mesti rasa malu kan apatah lagi kalau orang yang tegur korang hensem ibarat justin bibir bieber.. 
    2. Pencuci muka.. Brand.. Tak payah la sibuk sibuk nak tau 
    3. Makanan... especially ice cream..
    4. Internet.. Sebab tu la aku sanggup duduk atas meja semata mata nak dapat connection..
    5. My bluish blog.. Aku risau gila bila ade orang buat entry pasal blogger nak buang blog yang guna email selain gmail.. Terus aku tukar email aku dari yahoo ke gmail.. Dah tau kan betapa aku sayang kat blog aku ni walaupun tak secute blog korang
    6. My camera.. Sebenarnyer memang aku dah lama guna camera tu.. Aku rasa nak dekat nazak dah.. But still aku sayang dia.. 
    7. Twitter.. Memang sikit sangat orang follow aku kat twitter.. Tapi aku tak kisah lah.. Sebab maher zain follow aku balik.. ekekeke.
    8. Facebook.. Sekarang facebook aku dah ok.. cuma aku jer yang malas nak online lama lama.. sebab kawan kawan aku selalu cakap "Asal aku online jer mesti nampak kau online!" Nampak sangat kau pun 2 x 5 = 10 jer ngan aku.
    9. Apa lagi yer.. Maybe youtube kut sebab kalau nak diikutkan hari hari aku bukak youtube.. Banyak video yang best best especiall pasal cite korea.. Hohohhoho...
    10. My bed.. Tempat aku tido, tempat aku berangan, tempat aku jumpa kyuhyun-super junior(dalam mimpi) XD, tempat aku belajar (then tido), tempat aku meng-online-ing, semua benda lah aku buat atas katil cuma solat, mandi dan benda benda yang sepatutnyer je aku buat tempat lain.
    View Image
    awww~ don't look at me like that.. I know you cute..

    I done today challenge..
    see guys tomorrow..

    P/s: It's been a week holiday, yet I done none of my homework.. Such good girl.. isn't me??? XD



    Day 5:10 Wishes

    Hello :)
    Kita teruskan ke challenge untuk hari ini..



    10 Wishes

    1. I wish that I can find my talent..
    2. One day I wanna have a trip to Korea
    3. Meet my bias of course... or any popular kpop artist.. XD
    4. emm... Jadi berani bila berdiri or cakap depan orang ramai..
    5. Make people trust me..
    6. Have a power to change time and place..
    7. Jadi tinggi
    8. Make my parents proud of me..
    9. Have a awesome future
    10. Increase my followers

    Last but not least:

    Awww~ most cute twin ever :)

    P/s: wow.. baik plak hari ni tulis post pendek2

    Day 4: 10 Things You wanna say to one person

    Day 4.. yo!!!
    hehehehe... challenge for today:

    10 Things I wanna say to one person

    Untuk challenge ni.. aku nak say something dekat mak aku..
    mak! mak baca tak ni.. omma~ omma~ omma..


    Dear my pretty lovely mother,

    1. Ilah sayang sangat dekat mak.. Ilah akui Ilah memang tak pernah tunjuk.. macam atin(my younger bro) yg hari2 bermulut manis tu.. But still I keep thinking of you lagi2 bila dapat markah pereksa.. T.T
    2. Forgive me.. Cuz always making you mad.. I'm sorry cuz always making you sad.. I know you have been crying because of me.. Mak.. sorry!sorry!sorry!sorry! naega..naega.. *nyanyi lagu super junior*
    3. Mak.. boleh tak kalau Ilah nak cat bilik colour baru.. please.. please.. *kitten face*
    4. Masakan mak memang terbaik dowh!!
    5. Nanti Ilah nak masak macam mak masak..
    6. Mak ajarla nanti...
    7. Kamsahamnida omma... for everything.. Tak tahu la nak start dari mana nak tulis jasa mak kat ilah.. banyak sangat..
    8. emmm... hehehe.. Ilah tau mak pernah tipu ilah.. Tapi xpela.. Ilah tak marah pun sebab mak tipu untuk kebaikan.. Lagi pun Ilah pun pernah tipu mak.. Ops! kantoi plak..
    9. Mak mak mak mak mak mak mak mak mak mak mak mak mak mak mak mak .... Doakan Ilah berjaya dalam hidup yer.. Doa Ibu selalunyer dikabulkan...
    10. Mak nampak muda hari ni.. bukak skola nanti naikkan duit belanja yek.. ehekehek...

    Anakmu yang pemalas,
    Khalilah Aisyah Binti Hasan.

    Yeay dah siap.. 
    boleh print pastu bagi surat cinta ni kat mak
    ekekeke.. xde la..
    segan la nak bagi..
    nanti mesti abang aku gelak..
    oh.. molla molla...

    p/s: credit to cute blogger hanan