Annyeong!!!


Oh.. hai...
malas la nak buat entry hari ni. tadi dah tertekan new post.. aku tulis je la ape aku nak tulis.
maybe sebab aku memang dah malas nak bloging..
atau tengok drama korea lagi best..

Terasa macam nak cerita plak ape yang berlaku kat aku sepanjang aku tak mengupdate blog ni..


Cheerleading
Ini memang hampeh betul!!!
Cikgu PJ kitorang sanggup buat kitorang sume sampai macam ni
huhuhuhuhu...
Cikgu PJ suruh setiap kumpulan (murid perempuan kelas 4 sains 1 & 2)
buat cheerleading..
Mule2 memang la kitorang langsung tak nak bagi komitmen..
tolongla.. cheerleading~ really not our things..
tapi lepas tengok kumpulan lain bertungkus lumus so then kitorang pun start berlatih
Tak silap aku kitorang just sempat berlatih 3 kali..
Takde la susah mane pun sebab step yang diorang reka kacang jer
konon~ padahal nak dkt patah pinggang aku dibuatnyer.. XD
But at the end..yang tak boleh blah nyer..
cikgu PJ kitorang tu tak datang pun hari yang ada PJ tu..
Yeah come on~ LOL at us!!!
aku tak tau la samada cikgu nak tangguhkan ker..
tapi klau nak tangguh pun kena tangguh lepas puasa
atau pun lagi senang tak payah buat!!!
*merajuk*


Kena Marah~
Buat malu aku jer kena marah dengan penolong kanan sekolah..
nak tahu apsal aku kena marah..
sebab aku bertinggung masa latihan kebakaran..
heheeh... maksud aku mase tu ade ceramah pasal apa yang perlu dibuat bile ade kebakaran
aku pun bertinggung la kejap sebab penat kut berdiri lama-lama
aku kan lemah orangnyer~ auwww~ (cam pondan plak =.=)
Sekali aku kena marah sebab tak fokus mendengar ceramah tu..
ha'ala tinggung je kut bukannyer sembang~ DX
tak semena-mena aku kene attack gak sebab pakai tudung yang tak sesuai di pakai di skolah
(tudung bawal yang ade renda2)
aku pun cam.. bukannyer aku sorang jer yg pakai tudung camtu.. tak adil tak adil..
lepastu aku cikgu tu blah aku buat muka tak sedar diri lagi..
then lepas habis ceramah tu.. people start asking this..asking that..
You already saw..why wanna asking it again..please ok =,=
Aku pun buat jela muka redha and jawab aje la ape diorang tanya..
and dorang cakap.. "biar la".. "ko nak nangis ker?"
Then without even noticing myself, I was crying.. uh~
lain kali jangan sebut perkataan "menangis" kat depan aku
Tapi sekejap jer.. sebab aku "easy to cry, easy to smile"
Lepas tu aku cakap kat kawan aku mintank2 la tak jumpa dah cikgu tu
walaupun aku tau kebarangkalian tu memang tak mungkin jadi sebab sekolah aku tu bukannyer besar manepun
lepas sehari aku terjumpa cikgu tu....
Stupid me!!! I was spending my time to thinking what I gonna do when meeting him..
and he's like never ever seen me before...
merajuk la ngan cikgu tu! tak nak kawan ngan dia!


Pipi Dah Tembam
Sebenarnya segan nak cakap berat aku dah bertambah...
sedara mara aku sume cakap aku dah berisi
Macam mana la aku nak diet kalau tiap2 hari mak aku masak sedap2
Memang takkan boleh nak diet la..
Puasa kan nak dekat kan maybe boleh try kurangkan skit..
Itu pun kalau tak datang perangai melantak aku bile time bukak puasa..


Program Persatuan Agama Islam
Overall aku rasa program ni ok
cuma time explorace tu macam susah sikit sebab aku ngan kawan aku macam dipinggirkan dari kumpulan
sedih... dahla dipinggirkan oleh budak form2 plak tu..
sebab diorang sume besar2.. saya takut DX
Ceramah plak tajuk pasal batas pergaulan antara lelaki ngan perempuan
then ceramah pasal bulan ramadhan oleh ustaz Y
itu aje la kut...


Memang panjang entry kali ni..
daripada mula2 aku cakap aku malas tapi skarang dah macam essay
sesiapa yang berjaya baca sampai habis aku ucapkan tahniah
meh aku belanja ice cream...
ha.. takmo? ok fine~

Sebelum nak berambus aku nak wish happy birthday kat Minwoo-Boyfriend
It's already your birthday 'Wet Prince'


Saengil Cukhahamnida~

p/s: umur dia baru 16..but in korea he's 17..He is maknae in Boyfriend group.. agyeo, so cute!!!

ByE :)

Those math things pisses me off!


Arghhhh!!!!
Tak cukup tidur + Penat + Lapar + Orang Memekak + Soalan Math Susah = Stress 
Bile dah stress memang rasa macam nak jadi orang tak cukup zat..
Lepas tu meroyan macam orang baru lepas pantang..
Then tak pasal2 orang lain kena marah..
And buat satu kelas pandang.. That was so embarrassing..

So I really need some rest from this annoying thing!


Gonna say bye from this stupid stress..
My bed here I come~
Annyeong!!!




Khalilah kenapa tak tidur lagi?


sehari 2 ni aku asyik update pasal drama korea jer..
Nak wat camne tak kan aku nak update pasal pengetua sekolah aku "Lee Min Ho" tu
Kang tak pasal2 kene cop stalker plak.. tau la beliau hensem XD

Ingatkan taknak update blog hari ni..
Tapi ngeee~
Rasa boring plak.. dah pukul 1.40 
Nak tido tapi....

Tadi dekat sekolah takde ape pun yang menarik
Belajar, belajar dan belajar
bile la benda ni akan stop kan.. boring kan?
Skarang aku tak boleh nak study..
Asyik rasa macam nak tengok Drama Korea jer
Maybe someone should take this notebook away
Then boleh campak dalam lombong..

Baiklah adik2 sekalian..
esok ustazah nak buat ujian tasawwur..
and aku langsung tak baca satu ape pun..
bagus tak? itula namanyer pelajar cemerlang
oh oh.. jangan puji lebih2 sayang, saya tau tu.. XD
Korang doakan aku boleh jawab yer esok..
Tak kire doakan gak! Kalau tidak kite geletek awak sampai pengsan..
Manja tak I? XD nyenyenyenyenye....

Nampaknyer aku dah start merepek macam orang gila
maybe aku perlu kan tidur sangat2 sekarang..
ok bye sebab sudi baca entry yang takde motif ni.. 

Annyeong! :D





[Drama Review] Baby Faced Beauty!

Aku just nak bagi tahu yang aku dah habis tengok drama ni..
baru jer tadi.. 
Drama ni? ermmm... Aku rasa cam boleh la..
Cuma main lead die tak hensem..
Korang kan suka tengok yang hensem2 jer...


Drama ni story pasal perempuan, Lee So Young yang dah umur dia sampai 34 tahun
But still muka dia nampak muda sebab tu nama drama ni baby faced beauty
So Young ni cita2 dia nak buat baju maksudnyer dia nak jadi designer la..
So then dia menyamar jadi adik dia Lee So Jin yang umur 25 tahun and kerja dekat syarikat The Style
untuk sara keluarga dia..
Tapi tengah2 episod tu die mengaku yang dia menipu...
Then macam2 la jadi dekat dia..
Drama ni ada 20 episod jer..



Sebenarnya aku harap akhirnya So Young akan dengan director ni
But It will never be happen sebab director bukannya main lead so bye bye


This is a couple in this drama Jin Wook and So Young..


Yang budak perempuan comel tu anak kepada director..
Budak ni la yang jadi adik Hye Mi dalam Dream High..
Comel kan...



Perempuan ini memang annoying sangat..
Sume orang lelaki dalam cite ni die panggil Oppa.. hahahah
Die pun kena berlakon jadi jahat kan
so mestila kena buat orang menyampah



Jang Nara comel gile.. memang tak sesuai nak cakap umur die dah 30.. :D

Lepas ni aku rasa macam nak tengok Secret Garden kut
or My Princess 
Hahahaha...
Tengok drama jer kerja aku..
Belajar tak jugak.. ekekeke

[Drama Review] Dream High

Hello...
Korang pernah tengok Dream High?
best kan? best kan?


Drama ni cite pasal budak sekolah yang nama group diorang dream high nak kejar impian diorang untuk jadi penyanyi.Tapi diorang ni bukannyer budak sekolah biasa
Diorang belajar dekat Kirin Art High School
Seriously sekarang aku wondering sekolah tu betul2 wujud ke?
Kalau betul2 ade la sekolah tu mesti best kan..
Alamak aku dah start berangan..

Drama ni sebenarnya keluar masa 2010
Aku je ketinggalan zaman...
Baru sekarang aku dapat tengok..


Pelakon dalam dream high ni.Kite start yg belah kiri tu Kim So Hyun.Die berlakon sebagai country boy, Song Sam Dong..handsome kan...
Then sebelah dia tu Eun Jung T-ara..Die jadi Yoon Baek Hye
Mule2 dia ni baik tau then dia bertukar jadi kejam skit lepas bergaduh dengan Hye Mi
Go Hye Mi tu yang sebeleh dia tu, act by Suzy Miss A
Dia ni plak mula2 jahat pastu jadi baik
Tapi dia ni rasanya memang kena belakon jadi orang takde perasaan
Sebab kalau tengok dari awal dia memang nampak kaku gila
Bile akhir akhir je jadi macam manusia skit..
Pastu sebelah Suzy tu Taec Yeon 2pm..Die pegang watak Jin Gook..
I don't really like him.. tak tahu knape
Dia la yang rap dalam lagu ni
Then my favourite, IU... cute gile die..Die pegang watak Kim Pil Suk..
Mule2 dia ni gemuk then dia jadi kurus..
Sebelah tu Jason, Woo Young 2pm..Jason selalu panggil Pil Suk, Miss Sushi
I love this Milky Couple.. :D



Milky couple.. They the main reason I watch this drama

As you can see time ni Hye Mi baik lagi dengan Baek Hye tapi Hye Mi anggap Baek Hye tu just hamba die ke ape tapi yang aku pasti Baek Hye time tu baik and sayang sangat dekat Hye Mi..
Serius memang die berdua nampak cute!

Time ni la Hye Mi jadi kejam.. menangis aku tengok part ni.. Kesian Baek Hye..

Miss Sushi :D

Cite ni best sangat tapi masih tak dapat menandingi Playful Kiss
Akhir drama ni aku tak bape puas hati sebab diorang cume story pasal diorang berjaya capai impian diorang
Tak de pun cite pasal antara Jin Gook ngan Sam Dong sape yang dapat Hye Mi
Tapi dengar cite tahun depan ade Dream High season 2
Hadoi~ tahun depan aku SPM... erh!

Ok la sape yang rase berminat boleh tengok secara illegal di youtube
just search and korang confirm dapat yang english sub
Sape yang banyak duit boleh beli cd ok..

Next Drama yang aku nak habiskan : Baby Faced Beauty..

Bye :)



Babo~yah!!!!

Padan muka dia!
Letak lagi gambar aku dekat dp dia!
kan dah kene tukar jadi elmo..
heheheheheh

Sebenarnyer aku ade masalah sikit dengan abang sulung aku yang kurang matang ni
entah apa masalah kesihatan yang beliau hadapi
tiba2 tukar profile picture die dengan gambar aku
dah la gambar aku tu quite pelik skit
still jugak die nak letak
even aku dah suruh die delete banyak kali
tapi die tak nak dengar
saja la tu nak carik publisiti murahan
kalau die ade kat rumah time ni
aku tumbuk2 perut dia sampai hancur!

So then what did I do?
Aku log in account die..ehehehe
mule2 aku tak terfikir pun nak log in account die
aku cume fikir nak balas dendam dengan tukar dp aku ngan gambar die
but then aku terfikir..
instead of tukar dp aku ngan gambar die yg freak tu why not tukar je dp die..
And baru aku ingat sebenarnyer aku tahu password die
sebab sebelum ni aku suka sangat main game kat facebook
sampai aku guna fb abang aku untuk cepat naik level...
then bile aku dah log in fb die aku remove dp die and tukar dgn gambar elmo yg atas tu..
and mengada buat pengakuan kononyer nak mintak maaf


bile je aku post status tu terus orang komen..
it's look like abang aku quite popular..
errr... tolongla...
then tanpa buang masa aku terus log out..
kang takut terkantoi plak an

and bile jer die online..
terus post macam2 kat wall aku
hadoi~ kasi semak jer!



Dengan gune dp elmo tu terus die buat onar kat wall fb aku...
Sedih betul aku tengok abang aku ni..
macam budak baru nak up.. XD
Tapi bile aku fikir2 balik apsal la aku letak gambar elmo jer
patutnyer aku letak la something yg memalukan skit..
tapi fikiran aku tak sampai kesitu mase tu..
maybe otak aku still bersih :D

Well for my bro..
sorry sape suruh start perang dulu
kan dah kene.. :P

Annyeong!!!

Only picture...

Liyana dah upload gambar hari sukan
ah~ gomawo chingu...
so disebabkan aku takde ape nak post..
what about aku just post gambar2 yang diambil hari tu


Gambar ni ambik masa lepas kawad
kalau korang perasan muka aku time tu peluh2 macam orang baru balik sawah

Datin Nadyra and Mizz Atiqah...

Orang kuat aerobik: Mizz Atiqah and Zafira



ecececece..Aida saja nak tunjuk rajin
kat dalam kelas takde plak die nak membaca..kat luar kelas plak semangat die bukak buku
macam orang tak tahu die tengah baca e-pop

Aku kena lindung sebab fatin tibe2 terbang plak


Sekali lagi muka aku kena lindung..kali ni ngan tudung sebab tudung terangkat =.=



Disebabkan nak sangat masuk muka dalam gambar aku terpaksa duduk diam2
dapat gak masuk..



muke pakcik ni ganas la..
kalau muka die comel confirm aku mintak tumpang balik rumah

saranghaeyo~ 

Tapi love tak jadi
Aku dengan Cik Sakai..
and lencana SK Reben.. XD

wei farah.. maybe kite patut pose camni.. senang skit..

Dalam sume gambar yang liyana upload aku tak jumpa pun gambar dia
sengal ko yer.. gambar aku yg lawak2 sume ko letak
gambar kau satu pon takde..


Semua gambar ni aku curi daripada facebook Liyana
kamsahamnida~



Back From Fag Out Week!

Penatnyer... Rase macam nak tido sampai tengahari esok jer..
Kenapa esok tak cuti.. UWAAA ToT
Dahla aku tak siapkan 2 karangan lagi sebab ingatkan esok maybe cuti..
Tapi tak.. hancur luluh hati ku apabila menerima khabar tersebut..

Uh.. well..
Lupa plak nak cakap kenapa aku dah lama tak mengupdate blog ni
ape la..Masuk masuk je terus membebel macam nak kena penampo!

Mase Hari rabu hari tu..maksud aku semalam MES-Methodist English School- skolah aku la tu..
(haha..bangga konon) ade hari sukan.. plus isnin ngan selasa tu ade raptai..
Aku masuk kawad jer tapi penat macam baru masuk acara lari 270 meter XD
Dan sebelum hari sukan aku tolong cikgu menyusun barang untuk gerai koperasi..
Sampai kena buat dua kali..sebab tempat kena tukar..ni semua sebab "Abang G"
Ape kena entah beliau hari tu.. suka sangat tukar2 keputusan..
Thanks gak la dekat budak2 lelaki yg form5 tu..
even ade yg takde kaitan pun dengan ALK-Ahli Lembaga Koperasi-
Still tolong jugak..

Mase hari sukan aku tak bawak camera..korang pun tahu kamera aku dah uzur macam nenek kebayan
so aku tumpang2 muka dekat camera Liyana jer.. tapi die tak upload lagi..
Kalau die tak upload pun takpe sebab muka aku time tu gelap sangat macam anak orang asli..

Tahniah dekat KRS sebab dapat Anugerah Kawad Unit Uniform terbaik plus untuk keseluruhan..
Sedih sebab BSMM tak menang.. :(
Tahniah dekat Rumah Merah sebab merangkul juara..
Biru kenapa nombor 3? why?why?
Tahniah dekat Pengawas sebab dpat first for kawad untuk bahagian badan perkhidmatan
Aku tak masuk untuk pengawas punye so x dpt feel...

Tapi serius memang aku rase seronok semalam..
Nyanyi lagu SK Reben ngan Aida
Menari lagu Kpop ngan Farah
Main2 payung ngan Fatin
Buat something ngan Atiqah XD
Makan macam orang kebulur 1000 tahun ngan Liyana..
exactly aku jer yg macam orang kebulur
Aku memang jarang datang hari sukan..
So that's why aku rase macam best :D
yang aku ingat kali terakhir aku datang hari sukan mase form1

Bosan kan entry aku kali ni..
Ye ye aku tau memang sume entry aku bosan
Aku tak rase pun ade orang akan baca entry ni..
Ok la bye...

Mintak-mintak la mak bagi ponteng esok... ataupun kalau aku datang sekolah esok tanpa siapkan karangan.. Aku boleh survive ke waktu BM?

Bye bye Sunday =(

Hari ni nak update laju laju sebab esok sekolah..
Kalau nak diikutkan aku memang taknak datang esok..
sebab esok ade raptai hari sukan lepas rehat ade Hari Interaksi
Memang dah terang2 takkan belajar..
Baik esok aku membuta jer..
Taknak aku gi kawad bukannyer best pon..
Kalau boleh dah lama aku buat.. =(
Sudahla aku takde mood nak cakap pasal sekolah
Which is so boring!!!!

Jom kite cite pasal kpop nak..
Hari tu masa aku usha2 youtube
aku terjumpa parody lagu2 korea..
tapi parody ni orang yang buat tu cuma letak subtitle dekat music video
It's funny though when I read the subs while watch the mv..
This is one of the parody that funny



Seriously, this is funny..
especially at Kevin part.. hahaha

ok la.. dah lebih pukul 12 dah ni..
Kalau mak aku tau aku belom tidur lagi confirm die bising..

Mintak2 la ayah datang Hari Interaksi esok tak pakai uniform polis.. Tak mau! malu~malu~