Annyeong!!!


Oh.. hai...
malas la nak buat entry hari ni. tadi dah tertekan new post.. aku tulis je la ape aku nak tulis.
maybe sebab aku memang dah malas nak bloging..
atau tengok drama korea lagi best..

Terasa macam nak cerita plak ape yang berlaku kat aku sepanjang aku tak mengupdate blog ni..


Cheerleading
Ini memang hampeh betul!!!
Cikgu PJ kitorang sanggup buat kitorang sume sampai macam ni
huhuhuhuhu...
Cikgu PJ suruh setiap kumpulan (murid perempuan kelas 4 sains 1 & 2)
buat cheerleading..
Mule2 memang la kitorang langsung tak nak bagi komitmen..
tolongla.. cheerleading~ really not our things..
tapi lepas tengok kumpulan lain bertungkus lumus so then kitorang pun start berlatih
Tak silap aku kitorang just sempat berlatih 3 kali..
Takde la susah mane pun sebab step yang diorang reka kacang jer
konon~ padahal nak dkt patah pinggang aku dibuatnyer.. XD
But at the end..yang tak boleh blah nyer..
cikgu PJ kitorang tu tak datang pun hari yang ada PJ tu..
Yeah come on~ LOL at us!!!
aku tak tau la samada cikgu nak tangguhkan ker..
tapi klau nak tangguh pun kena tangguh lepas puasa
atau pun lagi senang tak payah buat!!!
*merajuk*


Kena Marah~
Buat malu aku jer kena marah dengan penolong kanan sekolah..
nak tahu apsal aku kena marah..
sebab aku bertinggung masa latihan kebakaran..
heheeh... maksud aku mase tu ade ceramah pasal apa yang perlu dibuat bile ade kebakaran
aku pun bertinggung la kejap sebab penat kut berdiri lama-lama
aku kan lemah orangnyer~ auwww~ (cam pondan plak =.=)
Sekali aku kena marah sebab tak fokus mendengar ceramah tu..
ha'ala tinggung je kut bukannyer sembang~ DX
tak semena-mena aku kene attack gak sebab pakai tudung yang tak sesuai di pakai di skolah
(tudung bawal yang ade renda2)
aku pun cam.. bukannyer aku sorang jer yg pakai tudung camtu.. tak adil tak adil..
lepastu aku cikgu tu blah aku buat muka tak sedar diri lagi..
then lepas habis ceramah tu.. people start asking this..asking that..
You already saw..why wanna asking it again..please ok =,=
Aku pun buat jela muka redha and jawab aje la ape diorang tanya..
and dorang cakap.. "biar la".. "ko nak nangis ker?"
Then without even noticing myself, I was crying.. uh~
lain kali jangan sebut perkataan "menangis" kat depan aku
Tapi sekejap jer.. sebab aku "easy to cry, easy to smile"
Lepas tu aku cakap kat kawan aku mintank2 la tak jumpa dah cikgu tu
walaupun aku tau kebarangkalian tu memang tak mungkin jadi sebab sekolah aku tu bukannyer besar manepun
lepas sehari aku terjumpa cikgu tu....
Stupid me!!! I was spending my time to thinking what I gonna do when meeting him..
and he's like never ever seen me before...
merajuk la ngan cikgu tu! tak nak kawan ngan dia!


Pipi Dah Tembam
Sebenarnya segan nak cakap berat aku dah bertambah...
sedara mara aku sume cakap aku dah berisi
Macam mana la aku nak diet kalau tiap2 hari mak aku masak sedap2
Memang takkan boleh nak diet la..
Puasa kan nak dekat kan maybe boleh try kurangkan skit..
Itu pun kalau tak datang perangai melantak aku bile time bukak puasa..


Program Persatuan Agama Islam
Overall aku rasa program ni ok
cuma time explorace tu macam susah sikit sebab aku ngan kawan aku macam dipinggirkan dari kumpulan
sedih... dahla dipinggirkan oleh budak form2 plak tu..
sebab diorang sume besar2.. saya takut DX
Ceramah plak tajuk pasal batas pergaulan antara lelaki ngan perempuan
then ceramah pasal bulan ramadhan oleh ustaz Y
itu aje la kut...


Memang panjang entry kali ni..
daripada mula2 aku cakap aku malas tapi skarang dah macam essay
sesiapa yang berjaya baca sampai habis aku ucapkan tahniah
meh aku belanja ice cream...
ha.. takmo? ok fine~

Sebelum nak berambus aku nak wish happy birthday kat Minwoo-Boyfriend
It's already your birthday 'Wet Prince'


Saengil Cukhahamnida~

p/s: umur dia baru 16..but in korea he's 17..He is maknae in Boyfriend group.. agyeo, so cute!!!

ByE :)

No comments: