[Drama Review] Dream High

Hello...
Korang pernah tengok Dream High?
best kan? best kan?


Drama ni cite pasal budak sekolah yang nama group diorang dream high nak kejar impian diorang untuk jadi penyanyi.Tapi diorang ni bukannyer budak sekolah biasa
Diorang belajar dekat Kirin Art High School
Seriously sekarang aku wondering sekolah tu betul2 wujud ke?
Kalau betul2 ade la sekolah tu mesti best kan..
Alamak aku dah start berangan..

Drama ni sebenarnya keluar masa 2010
Aku je ketinggalan zaman...
Baru sekarang aku dapat tengok..


Pelakon dalam dream high ni.Kite start yg belah kiri tu Kim So Hyun.Die berlakon sebagai country boy, Song Sam Dong..handsome kan...
Then sebelah dia tu Eun Jung T-ara..Die jadi Yoon Baek Hye
Mule2 dia ni baik tau then dia bertukar jadi kejam skit lepas bergaduh dengan Hye Mi
Go Hye Mi tu yang sebeleh dia tu, act by Suzy Miss A
Dia ni plak mula2 jahat pastu jadi baik
Tapi dia ni rasanya memang kena belakon jadi orang takde perasaan
Sebab kalau tengok dari awal dia memang nampak kaku gila
Bile akhir akhir je jadi macam manusia skit..
Pastu sebelah Suzy tu Taec Yeon 2pm..Die pegang watak Jin Gook..
I don't really like him.. tak tahu knape
Dia la yang rap dalam lagu ni
Then my favourite, IU... cute gile die..Die pegang watak Kim Pil Suk..
Mule2 dia ni gemuk then dia jadi kurus..
Sebelah tu Jason, Woo Young 2pm..Jason selalu panggil Pil Suk, Miss Sushi
I love this Milky Couple.. :D



Milky couple.. They the main reason I watch this drama

As you can see time ni Hye Mi baik lagi dengan Baek Hye tapi Hye Mi anggap Baek Hye tu just hamba die ke ape tapi yang aku pasti Baek Hye time tu baik and sayang sangat dekat Hye Mi..
Serius memang die berdua nampak cute!

Time ni la Hye Mi jadi kejam.. menangis aku tengok part ni.. Kesian Baek Hye..

Miss Sushi :D

Cite ni best sangat tapi masih tak dapat menandingi Playful Kiss
Akhir drama ni aku tak bape puas hati sebab diorang cume story pasal diorang berjaya capai impian diorang
Tak de pun cite pasal antara Jin Gook ngan Sam Dong sape yang dapat Hye Mi
Tapi dengar cite tahun depan ade Dream High season 2
Hadoi~ tahun depan aku SPM... erh!

Ok la sape yang rase berminat boleh tengok secara illegal di youtube
just search and korang confirm dapat yang english sub
Sape yang banyak duit boleh beli cd ok..

Next Drama yang aku nak habiskan : Baby Faced Beauty..

Bye :)



2 comments:

rNesZaiNe said...

Yarhhh ~ Cite ni best
Ala ala High School Musical
Tapi masih tak boleh kalahkan Playful Kiss dengan He's Beautiful ^.^

Khalilah said...

@rNesZaiNe yeah! betul3
playfull kiss ngan he's beautiful lagi gempak!
:D