I wanna eat cupcake

Good morning sunshine :)

       Orang tengah sibuk dengan biskut raya sekarang ni.. aku pulak tiba-tiba sesat nak makan cupcake. Aku rase mengidam makan cupcake (macam mengandung plak) Ada sesiapa boleh buatkan tak.. Kalau boleh hantar nombor phone korang kat email aku tau..hohoho gurau jer.. kang ade plak betul2 hantar..

        Aku suka cupcake ni sebab cantik.. nama pun cupcake kan mesti la cantik.. Walaupun cupcake pada pandangan aku rasa dia sama jer.. manis.. sume cupcake pun manis..mana ade pedas.. Ingat lagi bila makan cupcake mesti macam control2 sebab takut krim die melakat dekat bibir..Mase tu la terselah kesopanan aku.LOL

Ni apa yang aku jumpa bila aku search pasal cupcake..

Cupcake faces
Muka cupcake tu sama macam aku sekarang ni..Muka tak sabar nak dapat duit raya

Rainbow cupcake

Panda cupcake
How about seluruh badan panda

Panda cupcake+body

Cute hedgehog cupcake
Monster cupcake
Krabby patty.. Naw~ It's hamburger cupcake
Aku tertipu mula2 aku ingatkan burger..rupa2 nyer cupcake.. Boleh makan cupcake sekali ngan burger

Movie-night cupcake

Pikachu cupcake
Bile tengok pikachu teringat plak kat kwang min.. lari tajuk~

Doraemon cupcake
Last but not least...
sesame street cupcake

sungyeol and maknae
haha..takde kaitan pun gambar tu..
oh I know they cute like cupcake


Heartstrings



Hye.. meet me again, Miss Khalilah as your drama reviewer today
For this edition I would like to review Kdrama known as heartstrings
hahaha... dah macam rancangan memasak plak..

    Tajuk dekat atas pun dah cakap drama yang aku akan review hari ni ialah heartstrings atau pun lebih dikenali dengan You've fallen for me.. Sebelum kita start apa apa dulu jum jumpa dengan pelakon pelakon drama ni..

Lee Shin act by Jung Yong Hwa

Gyu Won act by Park Shin Hye

Director Seok Hyeon act by Song Chang Ui

Professor Yoon Soo act by So Yi Hyun

Joon Hee act by Kang Min Hyuk
Hee Joo act by Woo Ri
Sinopsis:

Lee Shin is a university student majoring in modern music. He is also the vocalist and guitarist of the band “The Stupid.” Shin is known for his good looks and strong passion for music, but in reality he is cold, lacks interest in anything unrelated to music and has neither dreams nor plans for the future. He initially likes Jung Yoon Soo, a dance professor at university, but this all changes when he meets Lee Kyu Won. Lee Kyu Won is a bright and outgoing student who was born into a prestigious family and is majoring in traditional Korean instruments, especially the gayageum. Kyu Won’s grandfather, Lee Dong Gun, is one of the top 3 traditional musicians of his age and his biggest wish is to see his granddaughter become a traditional music prodigy. Trying to live up to her grandfather’s expectations, Kyu Won immerses herself in training and becomes a university student who knows nothing outside of her studies. As her friends are fans of “The Stupid”, she was forced to go to the band’s concert with them. There she saw Lee Shin performing live, and is immediately captivated by him.

The Stupid

Wind Flower
       Pada pendapat aku la kan drama.. Best la jugak.. Lagi2 Ost lagu drama ni best.. But the ending aku sebenarnya mengharapkan yang lebih dramatic.. Walaupun nampak sweet bile diorang boleh berbaik balik dengan ingat balik masa diorang bercinta setahun yang lepas tapi rasa macam biasa sangat la.. But at least drama ni takde la nak dekat dekat habis ade yang accident ke or sakit tenat ke.. nasib baik takde.. Kalau tidak sakit hati jer aku tengok..

      Kalau korang yang takde buat ape cuti ni kan.. what about korang tengok la drama ni.. Walaupun takdelah gempak mane macam Playfull Kiss or He's Beautiful but at least it's fun watching they love story.. Pastu berangan2 macam aku..

Min Hyuk you so cute~
Where is Gyu Won?







Contemporary Music major Lee Shin‘s coffee! I spit in it! ptooey~ptooey~
P/s: Terlalu banyak gambar dalam post ni.Nak habiskan tengok Secret Garden :D


U-kiss Someday

Hello anda anda semua...
Mak aku tak bagi tidur lepas sahur sebab die tahu aku nak ponteng skolah..
relax Khalilah~ sehari je lagi~


Someday adalah lagu baru U-kiss dalam album kedua diorang..
Dah dengar dah? Belum?
Nah dengar ni!





Dah dengar dah? Tipu! Korang tak dengar lagi kan..
You guys have to hear this..
This song is so inspirational to me..
Aku suka gila time part chorus..sebab lyric die buat aku nak menangis
Ok.. aku jer yang nak emo lebih lebih kat sini..
atau pun lagu ni memang ada kaitan dengan aku..
Sebab untuk ujian setara dua memang markah aku semua macam hampeh jer

--------------------------------------------------------
Chorus:

You get some right, you get some wrong
Although tiring there will be days to smile
When you fall down when you get up
Although tiring there will be days to smile
Eventually a day to smile will come

--------------------------------------------------------

I really love the meaning of this song.. So beautiful
And it's like I can relate this song with me..
eh eh.. nak speaking plak..
Tau la.. dalam lagu ni diorang guna banyak english..

Terus terang aku nak bagi tahu yang aku bukannya 'KissMe'
(kissMe tu nama fan group diorang ok.. jangan pikir benda lain.. kang aku bagi pelempang kang)
Tapi aku memang suka dengan lagu ni..
hohohohoho...

*DUM*

*DUM*

*DUM*

Secara rasminya aku mengisytiharkan aku dah jadi KissMe!!!
yeay~ cuti sempena aku dah jadi KissMe...
selamba badak aku jer nak cuti
membebel mak aku nanti..

Nanti lah aku berkenalan dengan U-kiss
hensem gak diorong...
Kevin pun cute gile..
woi, khalilah ingat L..ingat  L..
Lagi sikit jer aku nak curang tadi XD
Merepek betul aku ni.. dah gi mandi la..
Kang kena tahan plak sebab lambat..

P/S:intro bit lagu someday tu lebih kurang intro bit lagu skolah aku..serious tak tipu!


I Lost My Eraser Again

Base what I wrote at the title..
I lose my eraser once again..
hehe.. benda tu pun nak cite..
Ayah aku pulak penat asyik belikan pemadam untuk aku
Dia cakap aku makan pemadam..

Maybe pemadam aku bukannya hilang..
Entah2 tertinggal..orang terambik
sebab pemadam dekat kedai semuanya sama jer..
kecuali kalau aku pakai pemadam ni


6 Cute Baby Animal Erasers


arh~ kawaii kawaii.. *buat muka macam nak kena penampo*
serius memang comel gila!!! 
Mesti tak kan tetukar punya.. sebab jarang orang guna eraser comel camni..
But the question here: Dekat mane nak beli?
So then aku cari lagi maklumat pasal kawai eraser..
Mana tau boleh beli eraser cara online..
nak beli pemadam pun shopping online..
macam ape jer..

Nak tengok gambar yang aku jumpa...
Nama dia Iwako Eraser..jenama pemadam yang dijual kat jepun

Japanese Food Iwako Erasers

Sushi Iwako Erasers


Cake Ice Cream Iwako Erasers

Fast food Iwako erasers

Dessert box Iwako erasers
Kawai kan..
Sampai buat aku rasa lapar..
Sabar Khalilah.. sabar..
lagi 2 jam lebih jer lagi nak bukak puasa..


Boring Tengok Blog

Terasa macam nak edit blog la
Sebab rasanya dah lama aku tak edit
Mesti korang tengok pun rase bosan je kan..
Tapi nanti-nantila.. kena tunggu time cuti
Kalau aku buat sekarang alamatnyer terbiar la homework aku
Kite tunggu cuti kite tunggu cuti

Sekarang aku rasa aku dah insaf kut..hahahaha
Orang insaf ada ke bagi tau orang yang dia dah insaf
Lepas tengok markah chemistry, biology, physic yang cukup2 makan tu
terus aku stop tengok drama..
Tapi aku tak sure samada cume untuk seminggu jer boleh bertahan...
Aku nak sambung tengok heartstrings.. ade lagi 4 episod je DX
Tak boleh tak boleh tak boleh tak boleh...
Nak tengok jugak!
Tak bolehhhhhhhhhhhhhhh!
Nak jugak.. Tak kire!

Aku dah jadi gila sebab gaduh dengan diri sendiri..
Bye!



Penindasan DX


Hari ni tersangatlah bengang dengan cikgu math aku...
Kenapa? 
Mula-mula sebelum ujian lagi cikgu tu bagi tahu dekat kelas kitorang
Untuk budak sains akan dibagi 1 helai soalan extra..
Aku rasa sume orang dalam kelas aku macam.. tak puas hati la..
Tak adil kan kalau nak bagi soalan lain dari kelas lain
Tetapi walau macam mana pun kitorang merungut..
langsung tak ubah apa-apa
Sebab itu arahan guru kanan sains dan matematik

Pastu pagi tadi mase cikgu nak bagi balik kertas math
Cikgu bagi tahu..
Soalan extra tu tak dikira sebenarnya..
Bila aku dengar jer.. Aku macam
WTH
Cikgu ni buat nak buat wakenabeb ke?
Alasan markah untuk soalan tu tak dikire sebab
Guru kanan cakap soalan tu maybe ade yang meniru...
sekali lagi dengan nada yang penuh perasaan...

WTH!!!


Alasan nyer memang tak boleh blah tau tak
It's not like all people in our class cheating
kenapa tak cakap awal-awal soalan tu tak dikira
sekurang-kurangnya aku dapat tumpukan soalan lain
sebab masa untuk jawab ujian cuma 1 jam..
and kitorang kena siapkan semua soalan plus dengan soalan extra..
tak adil tau tak!!!
buat penat jer aku buat soalan extra tajuk probability tu..
Guru kanan tu pun satu..
perangai macam budak tak cukup umur..

Nasib baik time tu Farah bagi e-pop kat aku
Kalau tidak mau aku jadi Godzilla kut kat situ
hemmm....
tapi merungut banyak-banyak pun bukannya markah math aku terus jadi A
Takpela.
Sempena bulan Ramadhan yang mulia lagi barakah ni aku maafkan la cikgu
Aish~ kalau final exam diorang buat perangai macam ni lagi
aku report kat Kementerian Pelajaran..XD




Lets celebrate it!!!

kekekekekekekekek...
Ujian dah habis!!!!
So aku akan meraikan nyer dengan tengok drama korea.. XD

Overall for this test
I think...
memang aku buat main-main
jadi tak heran sangat la kalau banyak sangat gred Cantik
serius memang penat belajar last minute
aku rasa macam nak hentak hentak kepala kat bantal je

Ok la.. hari ni aku tak terasa nak update pasal apa2
mungkin... mungkin la kalau lepas ni aku rajin sikit...
aku update la..
BYE
saya mau tengok heartstrings :D