Day 10: A k-pop dance you like to learn

Hello :)

     Huahuahua..dance yang aku nak belajar? lol.. badan pun macam kayu nak belajar menari..mimpi je la boleh. Tapi disebabkan aku kena buat challenge ni.. aku terpaksa la mengaku jugak yang sebelum ni aku pun nak belajar menari lagu kpop..ahaks~ malu!

     Cuba teka aku nak belajar dance lagu apa? Sistar-So Cool? seksi.. 18 ke atas tu.. Infinite-Paradise? lol..boleh patah pinggang aku kut. Aku sebenarnya nak belajar dance lagu ni! lagu ni!


      Aku cuma letak tutorial part 1 jer. part 2 dengan part 3 pun ada jugak. Banyak tutorial dance video yang dia upload. Klau korang tiba nak menari. konon nak try jadi artis kpop boleh pegi channel orang yang upload video tutorial tu kat youtube okey. Aku suka tengok (tengok jer.. tak pernah pun try) video dance tutorial tu sebab mula-mula dia tunjuk perempuan tu menari lepastu die tunjuk step by step. 


    Aku dah lama dah usha tutorial ni.. tapi tak sempat sebab time tu kena sekolah lah, buat homework, kena study (ceh..konon~), kena pegi tusyen la (eh, wait.. aku pergi tusyen ke?)..  Pastu bila cuti pulak hari-hari aku tengok drama. Memang malaslah nak gerakkan badan aku menari ikut tutorial ni. Dahla keras macam kayu. Jadi aku kuburkan je lah niat aku. Kalau yo soeb tiba-tiba datang rumah aku pastu nak ajar dance lagu ni maybe time tu aku akan pertimbangkan..che wah... tak boleh blah..

2 comments:

Sang Hee said...

Is it a way to self-training ? I followed this to learn http://www.youtube.com/KPopDanceTutorials

Khalilah said...

@Sang Hee oh.. thanks for the link tutorial :)