Day 16: Your favorite k-pop lyric (and a translation)

Dah macam pilihan raya plak XD
    Eh, apsal aku letak gambar pelakon-pelakon dream high ni? Aku nak review drama ni lagi sekali ker? Oh tidak... tidak...tidak... aku takdelah rajin sangat nak review banyak banyak kali. sekali cukup! nak baca? Ada dekat entry sini :)

   Aku suka sangat ost dream high. Boleh ke kalau aku letak lagu ost? Tapi lagu ni lagu korea kan? lagipun yang nyanyi lagu ni artis kpop.. kira kpop song jugak la kan *angguk2* 


    Video atas tu ada translation siap dengan romanization. Kalau nak nyanyi boleh play video tu.. sebelum tu pause la dulu lagu kat blog aku ni. Nanti ada plak yang pening. Aku malas nak tulis semua translation jadi aku ambik part yang aku suka dalam lagu tu okey :)


I Dream High nan kkumeul kkujyo
I dream high I have a dream
Himdeul ttaemyeon nan nuneul gamgo
When it's get hard I close my eyes
Kkumi irweojineun geu sunganeul
While replaying the moments my dream come true
Gyesok tteoollimyeo ireonajyo
I get up and keep going

     Part ni chorus jer aku tertarik sebab aku boleh faham dengan senang...  Aku kan suka dreaming dreaming ni. Dreaming pegi konsert infinite la..dreaming honeymoon dengan myungsoo lah.. luls~ merepek! Takdelah... itu bukan benda utama yang aku mimpikan.. Korang ingat dalam kepala otak aku ada kpop je ke? (memang macam tu pun) Aku segan lah nak bagi tahu.. hehehe *shy*

No comments: