[Drama Review] Protect The Boss



Review drama lagi?
        Hai, As you can see. Tajuk dekat atas tu aku nak review lagi satu drama yang aku dah lama tengok sebelum Peperiksaan Akhir Tahun lagi.. Mengikut pandangan aku drama ni one of the best comedy romance drama have I ever watch.. like seriously.. klakar tau tak.

Choi Kang Hee as No Eun Sol

Ji Sung as Cha Ji Heon
Jae Jong act as Cha Moo Woon
Itu Boyfriend aku.. huahuahua.. semua lelaki hensem aku cakap boyfriend aku
Tu la sape suruh jadi hensem XD

Wang Ji Hye as Seo Na Yon

   No Eun-Sol ni tengah cari kerja. She is kinda like tough girl and dia habiskan masa sekolah dia dengan pertahankan orang daripada buat jahat. Cool gile bila nampak dia belasah sume budak2 laki masa mula mula aku tengok dia.


     And when she's become adult, she having a problem to get a job. maybe sebab dia graduate dari kolej yang x seberapa. Dia berjaya dapat kerja lepas Cha Moo Won tertarik dengan dia. sebab masa interview tu ada 5 orang calon. Cuma dia jer yang tak ditanya soalan. She's actually look sad and asking the interviewers why people don't asking her a question. Then dia bagi motivational speech dekat interviewers. So dekat situ Cha Moo Won notices her.

    

   Sepanjang aku tengok drama ni, aku nampak perbezaan antara Cha Moo Won and Cha Ji Heon. Cha Moo Won some kind of man girl looking for. Extremely handsome and genius..Kinda perfect.. His cousin. Cha Ji Heon.. the most funny character in this drama..likely childish and the trouble maker in this family. But he having some phobia that make him doesn't like to be alone in crowd. So, No Eun Sol ni, secretary Cha Ji Heon bantu dia untuk hilangkan psychology illness ni.



    Cha Ji Heon ada ex-lover, Seo Na Yon which is also friend with Cha Moo Won.. Kalau korang yang pernah tengok personal taste mesti ingat dia kan.. Dalam personal taste pun dia pegang watak second female lead. Cuma watak dia dalam ni lain sikit. Dalam protect the boss dia nampak lawak and takde la jahat mana kalau nak dibandingkan dia dalam personal taste. Part kelakar masa dia menangis dalam tandas sampai rosak make-up.. Then keluar balik banyak takde apa-apa jer.


    Another part yang aku rasa lawak jugak la dalam drama ni masa Cha Ji Heon gaduh dengan Cha Moo Won. Like seriously diorang gaduh macam perempuan. tarik-tarik rambut bagai. Ada jugak part diorang gaduh tolak-tolak bahu.. Memang lain dengan drama lain. sebab selalunya kalau hero gaduh mesti tumbuk-tumbuk keluar darah nak tunjuk macho. Tapi dalam ni lain sikit...

Cukup la kat sini.. aku dah tak larat nak taip.. aku letak gambar je kay~

Lol part ni pun lawak.. that's why Na Yoon dapat gelaran Ice-cream girl

Aku jealous ><
Ini mase secretary lain buat gossip pasal Eun Sol

Wa~ Comel!!!



Bila dah sampai tengah-tengah episod Na Yoon tinggal dengan Myung Ran and Eun Sol.  



    Aku memang recommend korang tengok drama ni.. sebab aku rasa best...Kalau nak tengok kat youtube pun ade aku rasa..sebab masa aku search gambar tadi aku jumpa kat sini

    Kalau Farah tak suggest kat aku maybe aku tak tengok kut.. but actually aku mula-mula tengok sebab jaejong.. tapi ji sung pun best jugak..kekeke.. Nak tahu last dia apa.. aku tak nak jadi spoiler. Kalau nak tahu tengok la sendiri.

P/s: Lepas ni aku nak review Pasta pulak.. eh, bukannya aku nak makan pasta tapi drama korea tajuk Pasta.

No comments: