Haihaihaihai


Assalamualaikum.Ya. Aku tahu aku dah lama tak update. Tak banyak pun benda jadi dekat aku dalam 2 bulan ni.

       Dekat sekolah aku, belajar, menggila dengan geng aku, kena bahan dengan budak lelaki melayu kelas aku. Yeah, aku memang selalu kena bahan dengan diorang. Macam semua benda aku cakap akan kena bangkang dengan diorang. Sebenarnya, aku tak kisah sangat sebab dekat rumah pun aku selalu kena dengan abang aku masa kecil-kecil dulu. Lagi teruk maybe. Kalau nak dibandingkan dua tiga budak lelaki kelas aku tu, aku rasa macam layan budak tadika jer. lol. ok, aku tak tahu kenapa aku story pasal budak-budak poyo tu.. They don't deserve to be in my blog.. hhahaha 

Aku rasa belum sampai masa lagi untuk aku menulis sesuatu yang lebih berilmiah
Minta maaf, sorry, mianhae..
Kay, bye :D

Change


     
   "Masa aku sekolah rendah aku pendiam sangat ke?"

    Aku tanya seolah olah macam aku dah tak kenal diri aku sendiri. Kenapa diorang asyik cakap yang aku dah berubah. Aku rasa aku sama. 

   "Khalilah sekarang bising betul!"

   Aku tetap Khalilah Aisyah. Aku cuma rapat dengan kawan aku. Aku cuma boleh melawak dengan orang yang betul-betul aku kenal. Aku cuma boleh kacau kawan-kawan yang rapat dengan aku. 

    Kadang-kadang aku rasa orang lain tak tahu yang aku ni siapa. Dulu aku bukannya pendiam, tapi aku cuma selesa ada sama-sama  dengan orang yang rapat dengan aku. Kawan aku masa sekolah rendah memang sikit, boleh dibilang dengan jari. Aku pun tak berapa rapat dengan rakan sekelas aku. Aku tak pandai nak bercakap dengan orang yang baru aku kenal. Bila aku nak cakap pun, orang lain tak dengar pun suara aku. Jadi aku lebih memilih untuk diam daripada menyusahkan diri.

    Bila aku masuk sekolah menengah, aku terpaksa masuk kelas lain. Kelas yang tak sama dengan kawan yang rapat dengan aku masa sekolah rendah. Aku tak boleh hidup sorang-sorang. So sejak sekolah menengah aku cuba untuk jadi peramah. Aku buang rasa malu. Tapi takdelah sampai satu sekolah aku tegur. Itu bukan peramah tapi menggedik.

      Sekarang, entahlah. Aku selalu kena marah dengan kawan aku sebab bercakap kuat sangat. Ibaratnya kalau nak sembang benda rahsia-rahsia dengan aku, memang senang terkantoi. Aku selalu bagi alasan..

    "Bukan suara aku yang kuat, tapi kelas ni yang senyap sangat."


    Sampai kadang-kadang bila aku diam, orang selalu ingat aku sakitlah, moody lah, hormon tak stabillah. Sebenarnya aku takde apa nak cakap waktu tu. Aku malas nak bagi respon. Sebabtu lah aku diam. Aku sama je macam dulu. Cuma sekarang aku ada banyak benda nak cakap dekat kawan-kawan aku. Terlalu banyak aku nak cakap sebab aku dah tak tulis diari.. Cheiiitt! Okey perenggan ni ayat macam keling. Kekekeke... 

    Orang yang tak kenal aku mungkin akan cakap perangai aku dah berubah, tapi aku rasa tak, sebab aku kenal diri aku sendiri. :)

P/s: Bilalah adik aku nak stop bagi request cityville kat facebook. Semak tau tak! >,<

Murid dan Kelas Tambahan

Awww.. comelnya. Kalau dapat satu mesti best!

Annyenghaseyo!

      Ewahhh.. tajuk entry aku ni memang tak boleh nak skema lagi ke? lol. Dahla gambar entry takde kena mengena dengan tajuk. 

     AKU BENCI KELAS TAMBAHAN. Nah hambik aku bagi caps lock. Untuk first week for holiday sekolah aku ada buat kelas tambahan. Serius aku memang takde mood nak datang. Tapi... Urghhh.. mak aku takkan bagi aku ponteng. Sekolah lain pun mesti buat kelas tambahan. Entah, Kelas Tambahan ni dah macam jadi trend. Lagi2 untuk murid yang nak ambil peperiksaan penting.

    Patutnya waktu cuti ni bagilah murid2 rehatkan minda daripada sekolah. Asyik2 study jer. Penat tau tak. Macamlah aku belajar sangat dekat skolah. Dahla nak kena bangun pagi.. malas.. And waktu cuti kantin skolah tak bukak. Cikgu cakap boleh bawak bekal. Tak kuasa aku nak bawak bekal. Leceh...

   Yang paling aku tak setuju. Kenapa kena pakai uniform sekolah? Aku tak tahu apa motif pegi kelas tambahan pakai baju sekolah. Kay aku tak kisah kalau kena ikut peraturan sekolah. Murid tak boleh pakai baju biasa pegi sekolah. Tapi kan.. Baju sukan sekolah kan ada. Kenapa tak bagi murid pakai baju sukan jer. Aku ni dah la tergolong dalam spesis yang malas nak gosok baju sekolah.

    Bukannya nak cakap Kelas Tambahan ni tak bagus. Benda ni memang bagus lagi2 untuk budak yg malas study... but, gunalah cara berbeza macam. Instead of buat kelas tambahan dekat skolah, cuba try buat kelas tambahan dekat tempat lain. Memandai jer aku ni.okey, Aku cakap macam sekolah tu suami aku punya jer... kekekeke

Dahlah. Kalau aku tulis entry panjang2 pun macamlah kelas tambahan boleh cancel. 
Bye...

Apalah nak jadi dengan aku sekarang ni~


   
   Patutnya aku tengah study add math sekarang ni. Tapi aku tak boleh, aku tak reti nak buat soalan dalam buku latihan. Aku study tapi aku tak dapat nak fokus. Soalan yang aku buat pun boleh dibilang. Tapi itu bukannya aku buat sendiri, aku tengok jawapan. Huh.. entahlah..

   Aku takut kalau markah aku jatuh. Aku rasa susah nak kekalkan markah yang aku dapat masa exam akhir tahun lepas. Aku tak yakin nak buat paper add math esok. Kadang-kadang rasa menyesal pulak sebab tak study awal. Tapi dah lambat. Menyesal pun tak guna. Skarang baru aku tahu apa yang cikgu cakap betul. "Add Math tak boleh study last minute." Masalahnya tabiat aku yang study last minute tu memang tak boleh nak diubah.

    So now aku just duduk diam and melayan perasaan. Kawan aku yg tengah online pun aku tak layan. Sorry :( Aku tak nak cerita apa2 dekat kau sebab aku tahu kau tengah study. Aku tak nak kacau. Bilalah nak cuti ni. Exam is so depressing. Aku nak marah dekat Tamadun China sebab cipta sistem peperiksaan. eh, boleh pulak~ XP 

Dahlah.. aku nak tidur. Kalau berjaga bukannya aku study pun..
Cuti cuti cuti...cepatlah cuti~

Aku dah lama tak update blog eyh?

*faint*

   Dah memang takde tajuk lain aku boleh tulis lagi. Urgh~ aku tak siap homework lagi. Essay yang teacher aku bagi tu pun aku tak siap lagi. Aku dah buat satu, tinggal lagi satu. Tapi kalau nak buat sekarang alamatnya aku tak tidur malam lah.. Sebab aku ni memang lembap sikit kalau nak buat essay BI. sebab tu teacher bagi extra excersice. Kay, aku tak kisah... aku memang suka homework pun =,=

   Aku tak update blog bukannya sebab aku busy.... eh, quite busy jugaklah sebab banyak boy group yg debut sekarang ni.. xD  Aku malas nak update jer sebenarnya. sebab takde benda aku nak update. Oklah, bye :)

Who need a title?


Yo~ Whassuppppp!  

   I am waiting my download to be complete but it's take like forever.. seriously! Oh ya! Aku dah lama tak update blog. Ce teka aku buat apa selama aku tak update blog?.........what? Bukannya ada benda lain aku boleh buat selain pegi sekolah kan.

   Nothing happened much in school. Cuma electric dekat kelas kitorang takde jer? Duh, kelas lain semua elok ada elektrik. Apsal kelas kitorang tiba-tiba takde? So to solve this problem, kitorang kena belajar dekat dalam Pusat Sumber lepas rehat. Kay, pusat sumber bau stoking, kenapa bukan bilik gerakan yang ada air-con tuh?.. ewah~ demanding  habis plak aku. Takpe, at least kat Pusat Sumber ada kipas. Esok, maybe dapat diselamatkan jugak, since lepas rehat kelas BI ngan Physic dekat makmal.. heee~ Yang kesiannya dekat budak form 4 yang kena masuk kelas kitorang tu lah.. 

Bila tengok Da Young gelak, aku rasa macam nak gelak sekali LOL     

P/s: Mianhae.. post aku semakin hari semakin melalut. 
P/s/s: GIF not mine
    

Heee~

comel   

    Hai. Assalamualaikum. Mesti semuai orang dah tidur sekarang ni. Tinggal aku jer yang mata tak reti-reti nak lelap. Tadi aku tengok Shut Flower Boy Band... Myung Soo berlakon. Memang tak menyesal aku download drama tuh. Cuma last dia tak macam yang aku sangkakan. Aku ingat mungkin diorang akan sama-sama  popular dalam Eye Candy (nama band diorang) tapi tak. Diorang semua ikut hala tuju sendiri. Sebab tujuan utama band Eye Candy ditubuhkan sebab friendship bukannya sebab diorang semua minat music. Jadi Ji Hyuk, leader eye candy suruh diorang semua jujur dengan impian diorang.

     Aku tak sangka ending jadi macam tu. Hyun soo jadi Star. Dia ada adik perempuan. Comel duh tengok cara dia layan adik perempuan dia. And tak sure ending Hyun Soo dengan Ye Rim macam mana. Diorang nampak rapat tapi takdelah cakap yang diorang couple pun... tapi diorang rapat.. aku rasa jealous T.T Sebab diorang berdua cute sangat...

     Banyak pulak aku cite pasal Shut Up Flower Boy Band. Weh, aku excited sangat tengok ultimate bias aku berlakon. Aku nak L berlakon drama lain pulak... :3

Bye. Nak tidur!

 

Simsimi

 

Annyeonghaseyo~

   Aku takde benda penting pun nak cakap. Tadi aku menghabiskan masa fangirling, tengok drama korea pastu fangirling lagi sampai dah tak tahu nak buat ape dah. Aku rasa macam semua benda aku dah buka. So tiba2 terdetik dalam hati aku nak buka Simsimi.

   You know what is Simsimi? Aku rasa semua orang dah tahu kut. Kalau tahu bagus! Yang tak tahu sila ambil buku nota Biologi dan salin apa yang aku nak cakap ni. Simsimi ialah satu application yang membolehkan kita berbual dengan robot. Dah salin? Simsimi ni lebih kurang macam cleverbot lah. Cleverbot.. Cleverbot pun tak tahu? Cleverbot tu macam Simsimi. Simsimi macam Cleverbot.lalalala..

    Kita boleh berbual dengan simsimi guna apa-apa bahasa pun. Tapi kenalah setkan dulu. Sebab simsimi tak macam cleverbot. Kalau cleverbot automatik ikut bahasa yang kita reply. Ada sekali Cleverbot tiba2 cakap Bahasa Jepun dengan aku. Nasib baik aku reti Bahasa Jepun xD kekekeke. Benda yang aku suka dekat simsimi ni sebab simsimi tahu sedikit sebanyak pasal k-pop. Look apa dia balas bila aku tanya dia pasal K-pop.

Dia setuju L aku punya :P

Dia ejek DaeSung!
    Nampak ke? Kalau tak nampak tak payah baca. Nanti sakit mata :P. Simsimi yang binatang comel warna kuning. Aku plak yang orang warna biru tu. Sesiapa yang berminat nak cuba bersembang dengan Simsimi nah pegi simsimi.com  Kalau cleverbot pulak dekat cleverbot.com

   Peringatan. Application ni laman chat dengan robot. Jadi kadang-kadang dia akan balas benda yang melalut sikit.

Bye.. See you guys in next post :)

#HappyLKimDay

alololol.. comelnyer~

   Aku baru sembuh dari demam.. alahai..sedihkan demam waktu cuti. Aku suka lagi kalau demam waktu hari sekolah. At least dapatlah ponteng sehari dua. Kalau demam waktu cuti ni cuma menggangu aktiviti cuti aku jer.. lalala.. banyak sangatlah kan aktiviti tu :P

      Patutnyer malam tadi aku sama-sama trend sekali #HappyLKimDay dengan #HappyLDay. Tapi malam tadi aku kena tidur awal. Dush! Ni semua sebab demam punya pasallah >,< Dengar cite dapat trending worldwide eh? Macam mana lah aku boleh terlepas saat-saat yang bermakna tu.. ecececece. Macam L tak pernah trending worldwide jer :P

   Aku tak surelah entry ni pasal aku demam ke ataupun pasal birthday L. Tapi yang penting aku suka L. Suka sebagai fan yer.. sebab L kan first ultimate bias aku. Aku tahulah sebelum ni aku cakap dekat semua orang L boyfriend aku lah, soulmate aku lah, suami lah.. ape-ape ntah aku cakap. Tapi itu semua aku main-main je.. Mulai sekarang aku akan baiki sikit bahasa aku sebab aku cuma L's fan. Tak lebih pun dari tu. Aku kena terima kenyataan dan jadi lebih matang.T.T Tak sukalah cakap pasal realiti~ Apa-apa pun.. saengil cukhahamnida Myung Soo oppa :D

Yes! yes! definitely yes! xD 
Note: GIF not mine

Khalilah Aisyah

   
  Okey macam batak jer letak nama sendiri jadi title entry. Tapi nak buat macam mana? Memang entry kali ni ada kena mengena dengan nama aku. For those yang tak tahu lagi, yang malas sangat nak mengalihkan anak mata korang dekat section about me sebelah tu, nama sebenar aku KHALILAH AISYAH BINTI HASAN. Hambik kau sume aku bagi caps lock.

     Aku baru check dekat dalam buku maksud-maksud nama tu maksud nama aku ialah sahabat setia penawar hati. Lepas jumpa aku aku tergelak gelak. LOL kelakar kut. Yang tang sahabat setia tuh, aku memang tak tahu sejauh mana kesetiaan aku dekat kawan aku. Kalau nak tahu pi tanya diorang. Lepastu Penawar hati plak... kahkahkah XD Racun hati ada lah!

     Dah dah stop pasal maksud nama aku dekat situ. Tapi sebenarnya panggilan untuk nama aku ni banyak. Ada panggilan yang diiktiraf oleh aku ada yang tak.. Kalau dekat rumah parents dengan adik beradik aku panggil aku ilah. Ini nama yang diorang panggil aku masa kecik. Konon nama timangan, nama manja-manja atau sewaktu dengannya..haha XP. Sekarang parent aku dah jarang panggil aku ilah. Selalunya diorang akan panggil aku Khalilah. Tapi kalau parents aku tengah marah dekat aku diorang akan panggil nama aku sepenuh-penuhnya tanpa berhenti pun. Nama ilah ni diiktiraf dengan rasminya oleh aku tapi cuma boleh dipanggil oleh family aku yer. Korang jangan nak mengada panggil aku dengan nama tu sebab aku rasa macam awkward weh..

   Kalau kawan aku pulak... alalala malas pulak nak bagi tahu part ni. Sesetengah kawan aku panggil aku kelly. Sebelum korang cakap apa-apa baca dulu apa aku tulis. Jujur aku cakap aku tak pernah suruh diorang panggil aku dengan nama tu sebaliknya lagi aku halang diorang panggil aku Kelly. Benda ni start since aku darjah 6 lagi dan sampai sekarang ada jugak yang panggil aku kelly. Aduhai, bukannya budak dalam kelas aku jer, junior2 aku.. tak habis-habis panggil kak Kelly. Senior aku, haritu aku ada jumpa dia dekat KFC boleh jer dia panggil aku kelly depan public weh, depan orang ramai... Tak pasal pasal nanti orang cop aku minah melayu perasan mat saleh. Bila aku tanya sesetengah kawan aku kenapa panggil aku kelly. Diorang jawab kelly senang sikit nak sebut kalau khalilah panjang sangat lah.. Alasan tak munasabah okey. L panggil aku Khalilah dalam mimpi ok jer :P

   Sekarang ada pulak yang genius sangat boleh letak singkatan pulak dekat nama aku Khalilah Aisyah jadi Khalisyah. Ini mulanya cikgu add math aku tahun lepas. Aku rasa dia confuse dengan nama aku sekali dia terpanggil aku Khalisyah. Aku pun macam O.o Great! Aku dapat nama baru lagi. Nama tu masihlah.. ada la sikit sikit masih melekat dekat aku. Classmates aku panggil aku Khalisyah bila diorang nak bergurau senda dengan aku jer. Aku takdelah marah sangat tapi kena tunjuk marah jugak barulah orang yang sakat aku tu terasa dihargai. XP

   Aisyah? jarang orang panggil aku Aisyah. Aku pun tak berapa biasa sangat bila orang panggil aku Aisyah. Sebab ramai orang yang nama Aisyah. Nama tu terlalu umum jadi cikgu cikgu cuma panggil aku Khalilah. Kadang kadang orang tak tahu pun nama belakang aku Aisyah sebab dekat name tag aku, tertulis Khalilah jer.

     Aku ada soalan. Nama aku complicate sangat ke untuk di sebut? Haish~ susah susah mak ayah aku fikir nak letak nama apa dekat sorang sorangnya anak perempuan diorang, korang senang senang jer ubah ubah nama aku. How dare you

Lupa plak nak cakap. Happy holidays and have fun doing your homework! (Heh.. macamlah aku buat homework kan) Pyoong~

Aku dah penat nak fikir


Assalamualaikum.
    Pagi pagi lagi mood aku dah macam entah apa-apa sekarang. Ni semua sebab ayah aku cerita pasal nak pindah. Aku tak suka. Memang tak suka. Dari tahun lepas lagi dia ada nak cerita pasal benda ni. Tapi tiap kali dia nak buka cerita tiap kali jugak aku buat muka macam tak minat nak dengar. Tapi baru tadi:

Ayah: Khalilah, lepas Khalilah SPM nanti kita pindah kampung?
Khalilah: Ha? *nak dekat tersembur nasi yang aku tengah kunyah masa tu*
Ayah: Lepastu nanti.. blablablablablabla *ayah aku cite pasal kebaikan duduk dekat kampung*
Khalilah: nomnomnomnom *kunyah nasi and buat-buat macam tak dengar*

   Memang setiap kali pengakhiran cerita nak pindah ayah aku tu mesti berakhir dengan aku yang buat tak kisah. Tapi sebenarnya aku memang kisah sangat. Dia tak boleh baca ke bahasa yang aku tengah buat sekarang ni. Bila aku buat macam tak kisah maksudnya aku ambil berat sangat.

   Aku tahu kampung Sungai Behrang bukannya jauh sangat. Aku pun lepas habis SPM memang takkan pegi sekolah lagi. Aku pun kalau duduk dekat sini memang jarang keluar keluar jumpa kawan aku. Kalau ada kerja jer baru aku keluar. Tapi aku tak suka. Aku sayang dekat rumah aku.. bilik aku.. I mean sejak aku tadika lagi aku tinggal dekat sini. Lepastu kawan-kawan aku pun kadang-kadang datang rumah aku. Semua kenangan tu aku rasa memang susah nak lupa.

    Rumah dekat kampung tu rumah batu and luas. Pastu dekat dengan rumah opah and rumah saudara mara. Mak aku cakap pun kalau nak internet boleh pasang dekat sana. Sebab mak aku memang tahu aku tak boleh hidup tanpa internet. Tapi kat sana internet dia tak selaju dekat sini >,< Ayah aku cakap aku boleh ambil kelas memandu so nanti aku dapatlah jalan pergi mana-mana. Diorang memang sukakan ambil keputusan tanpa fikir perasaan aku.

    Idea pindah kampung memang macam okey. Memang nampak lagi selesa pindah sana. Aku jer yang pentingkan diri sendiri tak nak berubah. Tak nak terima kenyataan yang aku kena pandang kedepan. Aku nak bantah tapi aku tahu memang takkan berjaya punya sebab dah lama ayah aku rancang nak pindah. Kira dia dah cukup bertolak ansur sebab nak pindah lepas aku tamat sekolah. Yang kesian adik aku lah.. ayah aku cakap nak suruh dia belajar motor. Jadi senang dia nak pegi sekolah. Tetapi firasat aku menagatakan dia akan mungkin pindah sekolah baru yang dekat dengan kampung tu..

     Dah lah aku dah malas nak fikir. Banyak lagi masa. Lagipun banyak lagi benda aku kena fikir sekarang ni. Forum BI, homework, exam and homework lagi. Okey memang banyak homework. Aku asyik fikir jer. Buat tak jugak. Aku nak cuti..

Isnin


Annyeonghaseyo :D

   Yeay... aku rasa lega sebab aku rasa satu beban yang aku tanggung dah pun dilepaskan. Kay. aku tahu korang tak paham. Sebenarnya aku dah selesaikan ujian lisan. Kitorang diminta untuk buat forom untuk ujian lisan ni. Overall aku rasa semua orang okey. Walaupun ada lah sikit-sikit gagap tapi benda tu normal. Kalau tengok dekat pertandingan forum pun ada yang tersasullah, gagaplah.. Cuma kalau orang tu profesional dia bolehlah cover cover sikit kesalahan dia.

 Ayat cikgu bila aku dengan kumpulan aku habis buat ujian lisan:

Cikgu: Bagus pun! Kena paksa baru boleh buat yer?
Me: hehhehhehe x)

   Kitorang dapat  berlatih dekat skolah skejap sebab cikgu Bio tak datang. Tapi yang peliknya aku rasa aku nampak cikgu bio aku masuk tandas masa rehat. Lepastu masa BM pun aku nampak cikgu bio lalu depan kelas aku. Kenapa diorang cakap cikgu tak ada? Apa semua ni? Takkanlah aku rindu sangat dekat cikgu tu sampai gila bayang. Petunjuk untuk suruh aku siapkan nota bio kut. Masalahnya aku malas gila sekarang ni.

   Tak kisahlah berapa markah ujian lisan yang akan cikgu bagi. Yang pasti aku dah buat dan aku tak nak fikir dah. Lepasni forum BI pulak.. Tapi untuk kali ni aku jadi panel jer. Kalau BI aku tak reti sangat. Cakap BI pun sepatah sepatah. Ada hati nak jadi chairman. Homework pulak banyak lagi sebab masa sabtu dengan ahad aku tak siapkan apa-apa homework pun. Like I care lah sangat kan :P Baik aku tengok hello baby daripada stresskan minda aku dengak kerja-kerja yang minumbun ni. Bye bye bye

hehehehe... homework?

Penat, Penat, dan Penat


     Bila aku dah sebut tiga kali... aku memang betul-betul serius! Terus terang memang tak banyak benda yang aku buat pun minggu ni.. Tapi aku penat bila kena fikir masalah yang aku selalu dapat. Aku selalu kena tegur dengan exco pengawas sebab ahli kumpulan aku selalu buat masalah. Dan aku pulak disalahkan sebab kenapa tak marah diorang.. Like seriously, aku dah banyak kali tegur.. kenapa tak pakai blazer? kenapa tak bawa buku laporan? kenapa pergi rehat awal sangat? kenapa sembang masa bertugas? Eh wait.. patutlah diorang takde effect.. Aku bukannya tegur diorang, aku macam tanya diorang jer.. Babo~

    Nasib baik esok sabtu... Huh! Kalaulah aku boleh cakap macamtu.. padahal esok jadual aku pack ibarat wakil rakyat okey.. Pagi ada merentas desa. Lepastu ada perbincangan forum untuk PLBS sampai pukul 3 petang Then aku tusyen dari pukul 4 petang sampai 7.15 Sebab ada 2 kelas.. That's why lama gila T.T. Dahlah kitorang kena present forum hari Isnin. Kan dah tahu betapa banyak pressure yang aku dapat sekarang ni. Homework dah la berlambak. Serenokkan jadi budak SPM ni =,=

    Kalau nak tukar waktu forum jadi hari lain. Dah tak boleh sebab kawan-kawan aku yang lain semuannya sibuk. Kawan O tu sibuk dengan persiapan pertandingan Aeroangkasa.. then siap cakap hari ahad dia tusyen dekat KL. Kawan aku yang T pulak siang malam asyik tusyen jer. Just M tu jer yang tak sibuk. Tapi aku tetap nak salahkan dia sebab masa cikgu bagi tau dia nak kumpulan siapa yang buat Hari Isnin. Cikgu cakap dia nak kumpulan M. Kekeke. semua nak salahkan orang.. Kalau aku paksa diorang bincang forum ni awal-awal aku rasa aku takkan hadapi masalah macam ni tau... TOT

Menyesal menyesal menyesal menyesal dan aku lapar sekarang ni.

Fangirling

gwiyeowo~
        Weee~ *terbang* aku dapat pilot shaker weh! PILOT SHAKER! Mestilah happy sebab dah lama tak guna shaker. Lepas dua dua shaker aku hilang tahun lepas aku dah trauma nak guna pensil tekan mahal-mahal ni. Padahal sebenarnya takde duit nak beli baru :P Tapi tadi abang aku belikan.. sebab aku ikut dia pegi CCY bookstore lepas balik. Then tengok muka aku yang macam seposen jer. Huahuahua.. Sebagai membalas jasa beliau aku tidak akan buka youtube untuk streaming selama sehari. lol. macam boleh.. setengah hari pun aku dah rasa macam lifeless.

    OKey okey.. actually kan dah lama aku tak update pasal kpop.. emm kira dah lama jugak aku tak spazzing pasal kpop kat sini. So hari ni aku nak bagi tahu rookie group yang menarik perhatian aku akhir-akhir ni.
   
asdfghjklasdfghjkl! They so cool XD
   Aku dah tengok reality show diorang.. Ta-Dah bla bla bla tajuk dia panjang sangat duh..Sekarang aku masih memilih bias aku dalam B.A.P. Aku rasa aku suka kat Young Jae. I don't know.. Masa ep1 aku tengok reality show diorang aku suka dekat kesopanan dia. Sebenarnya masa tu B.A.P tengah nak cipta slogan untuk diorang perkenalkan diri. Young Jae punya cara sopan gile.. alololo comel~ 

Yoo Young Jae
   Mula-mula aku ingatkan maybe diorang ni ganazz la kut.. tengok mv worrior pun macam gangster jer. Tapi bila tengok Ta-Dah.. luls.. kelakar bila tgk young jae menjawab ape yang yong guk cakap. And and and sebenarnya diorang sume ni alien yang nak menakluk bumi. Zelo plak robot yang Yong guk cipta. kekeke. merepek tapi aku suka. Dah~ dah~ Aku cite banyak macam korang kisah jer kan..

Bye. aku nak tidur Zzzzzzz

Pawn

Askar botak :D

AMARAN: ENTRY INI SANGAT PANJANG

Annyeonghaseyo!

     Sepatutnya sekarang aku siapkan sivik dengan add math. Tapi aku rasa macam malaslah sebab sivik bukannya penting pun lagipun aku tak tahu kena buat apa sebab minggu lepas aku ponteng kelas sivik *kantoi* Add math pulak cikgu tu nampak macam tak kisah kalau student tak siap homework so aku pun *mood malas diaktifkan*

    Untuk pengetahuan korang tempat bertugas dengan ahli kumpulan untuk pengawas bertugas dah tukar. YEAYY!!!  Aku sekarang jaga pagar weh! ceh, macam takde kerja lain kau nak buatkan Khalilah. Tak, sebenarnya aku bertugas dekat pagar kecil sekolah. Motif aku bertugas dekat sana adalah untuk menghalang murid masuk kelas waktu rehat. Ececece.. skema pulak aku hari ni.

     Sekarang aku dah tak payah nak halau murid keluar dari kelas bila waktu rehat. Dulu aku rasa menyampah dan tak suka bila waktu rehat sebab kena bertugas tapi sekarang ada la tak suka sikit sikit.. Siapa yang suka bertugas? Kau suka? Kalau kau suka kau tak normal. Tapi aku rindu jugak dengan ahli-ahli kumpulan aku yang lama-lama tu. Walaupun diorang macam entah apa-apa tapi diorang tetap hormat aku. *rasanya* 

    Satu benda yang aku rasa macam dowwwwwwnnnnn gila bila aku dapat tahu nama kumpulan aku PAWN GROUP... eit! sebut betul betul okey, pawn! bukannya porn! Siapa sebut salah aku cekik kang! Korang tahu ke pawn tu apa. Kalau tak tahu sila scroll ke atas dan tenung gambar tu lama lama. Kalau orang yang main chess tahulah. Aku tak main pun. Aku tak sure apa maksud pawn dalam bahasa melayu. Nanti aku cari yer. konon.. homework pun tak buat..

   Apa yang menyebabkan aku rasa down sangat? Kalau kumpulan lain semuanya nama glamour glamour. Contohnya, Prince, Princess, King, Majesty, Royal and bla bla.. konon diraja lah sangat. Pastu bila part aku. Pawn group... aku macam =,= Korang dah tak tahu nak letak nama apa dah ke? Pawn? PAWN? PAWWWNNN? Seriously? Benda yang aku panggil sebagai askar botak bila main chess. Kalau pawn mati dalam chess game orang macam tak kisah jer. pawn tak penting. Aku cakap macam aku jelly kan. Memang pun, aku jelly. Kalau dia letak nama kumpulan aku Bishop ke, aku takdelah kisah sangat.

   The best part is bila Timbalan Ketua Pengawas tu tiba-tiba rajin nak bercerita kenapa nama kumpulan aku pawn. Dia cakap Ketua Pengawas namakan kumpulan aku pawn sebab aku kecil sangat. Jadi sesuailah dengan Pawn. Huh? Aku tak tahu nak cakap apa masa tu. Selalunya bila aku marah aku akan bagi respon tapi masa tu aku speechless. Aku tunjuklah jugak muka menyampah dekat dia  supaya dia rasa dilayan. Lepastu aku buat macam tak kisah dengan cerita dia. Aku salin je nama-nama ahli kumpulan aku. 

    Dalam hati aku masa tu.. aku adalah rasa sedih jugak. Salah ke aku jadi rendah. Bukan aku yang mintak lahir jadi rendah. Sampai kau buat kerendahan tu menjadi punca korang merendahkan rendahkan aku. Kalau orang lain mungkin dia rasa cerita di sebalik nama group aku kelakar. Tapi bagi aku. it's hurt much inside. It's not like this was the first time people make fun of my height but this time it's just too much. Aku rasa kali ni dah tak kelakar bila diorang buat lawak macamni.   

     Kadang-kadang aku harap dia dapat rasa macam mana jadi rendah. Walaupun sehari aku tak kisah. Lepastu aku nak tanya. Kau suka tak? Kau suka tak bila orang tak percaya yang kau boleh buat semata-mata sebab kau rendah? Kau suka tak bila ada orang tak pernah nak bagi peluang dekat kau? Kau suka tak bila kau rendah semua orang ingat kau lemah. Macam semua benda kau tak boleh buat. Bila kau rendah, semangat kau akan tiba-tiba jadi rendah. Semuanya.. semuanya jadi rendah. Kau suka kan? *sigh* Kejam sangat ke  bila aku harap macam ni.

   Apsal aku tiba-tiba emo ni? huahuahua. Kalau aku marah dia depan-depan takdelah aku membebel dalam blog aku macam ni. Sorry ok :D  Lagipun masa diumumkan kumpulan baru tadi orang lain macam tak kisah. Aku rasa diorang tak tahu pawn tu apa kut. Tak main chess la teewww. hahaha.. Kalau aku bukan ketua mesti nama kumpulan aku bukan Pawn kan *sigh*tapi dalam kumpulan aku ahlinya semuanya besar besar weh. Ada form 3 tu tinggi gila. Masa mula-mula  Aku nak tegur pun tak berani. Lepas dia cakap dengan aku dulu baru aku berani nak marah dia kenapa tak pakai blazer :P Ngeee~

   Sekarang aku dah tak sedih dah. Bila aku fikir balik dalam  permainan chess Pawn bukannya teruk sangat. Memamg orang anggap pawn tak penting. Tapi pawn berani. Sebab Pawn yang berada di bahagian hadapan. Bila game mula, pemain akan gerakkan pawn dulu. Kalau pawn tu berjaya sampai dekat hujung board dia boleh tukar jadi bishop, knight, castle or queen. Cool kan. Pawn kena berusaha baru dia boleh ubah nasib dia. Okey! aku rasa macam aku dah mula berfalsafah di sini. Baiklah! aku akan stop sebelum aku muntah halimunan.

Aku patutnya buat 'something' yang lagi penting sekarang ni. Bye

Senior vs Junior


Annyeonghaseyo yoerobun~

    Aku baru balik dari sekolah sebab ada kokorikulum. Penat woh kawad. Padahal practice senang diri ngan luruskan baris jer. Huahuahua... 

     Dah pastilah semua orang pernah jadi junior dan satu hari semua orang pun akan jadi senior. Macam aku lewww :P Tapi aku tak nampak pun macam senior. Biasalah, aku kan awet muda. (sebenarnya tak sanggup nak cakap diri sendiri pendek)

    Bila dekat sekolah Malaysia aku ingat pangkat senior-junior ni takdelah penting sangat macam sekolah yang dekat korea atau pun jepun *bajet skolah kat korea lah* Tetapi ada sesetengah senior, diorang tetap akan marah walaupun kesalahan yang junior tu buat takdelah besar mana pun pada pendapat akulah. 

    Tapi kalau korang rasa tak puas hati.. cakap ajelah elok-elok dengan junior tu. Tanya dia kenapa dia buat macam tu. Emmm.. tapi memang takkanlah kan.. sebab kalau aku kenal dengan junior tu baru aku bercakap dengan dia. Kalau aku tak kenal aku hiraukan jer.. Lantak kau lah nak bawak ipad harga berjuta-juta ker, pakai baju ala-ala nak pegi Anugerah Skrin ke. 

     Sebab aku jenis orang yang tak kisah dengan life orang yang aku tak kenal.(Kecualilah kalau pasal artis k-pop.Itu memang aku akan jadi stalker nombor 1) Kalau aku nak kutuk tu, aku kutuklah jugak.eemmm, aku pun manusia biasa tapi takdelah nak kutuk teruk teruk, sekejap tu jer.aku takdelah nak bawak2 benda tu lama-lama. sampai nak tulis dalam bloglah, twitterlah dengan segala bagai lamam sosial yang kau ada ibarat orang yang kau kutuk tu popular sangat.. 

    Aku rasa junior takdelah teruk sangat. Aku pun pernah jadi junior jugak okeh. Tapi masa aku jadi junior aku memang baik. :P Takde pun orang kutuk-kutuk aku kut.. Takde kut.. kan takde! takde! Aku bukannya terkenal sangat dekat sekolah so kalau aku buat benda jahat pun memang takde sape kisah. hihihihi 

    Some of junior memang aku akui ada sebahagian yang sedikit kurang ajar. Bila nampak kakak senior yang suka mengarah sana mengarah sini.. mulalah diorang memuji kakak kakak senior tu dengan perkataan kesat. Sampai aku tak tahu bahasa apa yang diorang sebut. Kalau aku, aku akan cuba bersabar tapi kalau time tu mood memang tak berapa okey aku akan menamatkan riwayat junior tersebut. huahua.. takdelah tipu jer :P

   And yeah! Kalau korang senior act lah macam senior. Jangan nak berlagak sangat sebab bila korang keluar dari sekolah lepastu masuk Universiti or Kolej... Pangkat korang akan gedebuk jatuh.. then jadi junior yang paling junior. Senior tak semestinya tegas. Kalau aku, aku prefer senior yang friendly dengan junior. 

    And for those who junior, hormatlah sikit senior korang, walaupun senior korang takdelah sebagus atau sepandai mana tapi diorang tetap berhak dihormat. Sebab diorang dah tua :P eh, maksud aku sebab diorang lagi tua dari korang. Ikut ajelah cakap diorang tuh. Sebab satu hari yang junior tetap akan jadi senior. And yang senior tu akan tukar jadi junior dekat tempat lain.

Okey yer.. jangan nak gaduh-gaduh. Watlek sudah..Cukuplah tu aku membebel. Aku penat sangat. Aku rasa aku nak tidur sekejap sampai pukul 3 sebab pukul 4 ada tusyen.. ahhh~ malasnye! BYE

#ForeverUntitled1

Even if I'm short, there is still the way to tell people that I'm high.
      Hai korang! Ini entry yang tak penting kalau korang tak nak baca pun takpe. Aku tak paksa. Aku ingatkan aku nak update blog masa hari Ahad hari tu. Tapi hari ahad aku terlalu sibuk. Homework punya hal weh, memang tak boleh nak elak. Salah aku jugak siapa suruh buat last minute.

      Actually aku takde benda penting pun nak cite kat sini. Aku tahu aku dah bagi tahu kat atas aku saja cakap lagi biar korang bosan  XD Aku selalu sangat tidur lambat beberapa hari ni. Aku sibuk gileeerrr babeng *intonasi macam budak darjah 6* Disebabkan aku selalu tidur lambat entah tak tahu macam mana pagi tadi aku boleh mengigau. Mula-mula mak aku kejutkan aku macam biasalah sebab kena pegi sekolah. Mak aku cakap, aku bangun pergi bilik air lepas beberapa saat aku keluar. Then, masuk bilik balik. Even mak aku tanya aku kenapa tiba-tiba keluar pun aku tak jawab.

      Lepastu dalam pukul 6.45 mak aku kejutkan aku balik. Hua.. dah nak dekat pukul 7.00. Tapi bila aku bangun dan sedar tu otak aku terasa macam confuse sikit. Sebab aku rasa aku dah bangun tadi kenapa aku ada dekat atas katil balik. Adakah yang tadi itu cuma mimpi? Tapi sebab dah lambat punya pasal aku malas nak tanya dekat mak aku dengan lebih lanjut. Aku tak sarapan tau pagi tadi T.T Pastu aku terus jalan pegi sekolah. Eh wait, pagi tadi aku tak jalan aku lari dari rumah sebab takut kena tahan.

      Lepas perhimpunan ada perjumpaan untuk pengawas. Sebenarnya aku malas nak tunggu lepas perhimpunan sebab lepas perhimpunan ad subjek subjek sejarah. Bukannya aku cinta mati kat sejarah tu cuma aku takut dengan cikgu yg ajar. Tapi aku pegi juga :(. Yang tak bestnya aku kena marah sebab aku tak halau murid-murid keluar dari kelas dekat Blok B (bukan block B yang ugagaga ugaggaga tu) masa perhimpunan. Aku datang sekolah pun 1 saat sebelum perhimpunan start. Macam mana aku nak halau diorang.

      Lepastu Ketua Pengawas tu tanya aku ada tak ahli kumpulan aku yang buat hal. Sebenarnya aku nak cakap tapi aku macam tak sampai hati. Ahli kumpulan aku kebanyakan budak form3. Kami pulak kena jaga dekat Blok B semua dekat blok tu kelas form 5. Tadi pun aku kena marah dengan guru pengawas masa rehat sebab ada murid dalam kelas. Masalahnya tadi aku dah halau. Rasanya lepas aku pergi halau murid dekat kelas lain, diorang masuk balik. Best pulak timing guru pengawas tiba-tiba lalu dekat situ. And yeah... Akulah yang dimarahi olehnya. Aku rasa macam ramai gila orang yang marah aku hari ini.

    Tapi aku takdelah sedih sangat sebab lepas aku masuk kelas semuanya aku rasa okey. Sebab bila dalam kelas aku macam berbeza sikit dengan masa aku bertugas. Aku rasa. Korang tak rasa? Maybe lah ada sikit perubahan. Sebab bila aku bertugas aku macam a bit annoying. Asyik2 marah orang. Halau orang keluar kelas. Marah pengawas yang tak buat kerja. Tapi aku rasa diorang tak takut pun. Bila dalam kelas aku tak selalu marah orang pun. Kalau ada mungkin aku stress atau aku betul2 rasa tak puas hati. Tapi memang jarang sangat. Lepastu aku suka jalan sana sini cucuk pinggang kawan aku, pastu gelak-gelak. "Kalau boleh aku nak stop jadi pengawas". Right dah banyak kali aku cakap ayat tu!

Biarlah... Aku dah malas nak ambil kisah pasal semua ni. Aku just akan buat :) So Khalilah kau kena bertahan okey. Ini tahun terakhir! Hwaiting!

Cuti cepatlah cuti :D



ekekeke hyun soo ngan dongsoeng dia comel :D
nae namja jeongmal kyeopta :)

Page 28 of 366

Jangan curi dia! Amaran ni! XP

Ann...yeong....ha...se..yo...

       Oh.. hei.. Hai :) Aku baru je lepas habis tengok Me Too Flower... Happy ending semua orang loving loving. Aku pun tumpang happy sekali. Mana tak happy. Aku habiskan 5 hari nak tengok drama tu. Woh, lama gile... patutnyer aku boleh habiskan sekejap jer. Tapi berselang seli dengan sesi fangirling aku.. lol.. Okey tak nak cite pasal fangirling nanti korang mesti rasa nak muntahkan.

         Aku sebenarnya sekarang ni risaulah pasal homework aku. Aku tak sentuh pun lagi. Tadi niat nak buat pastu tiba-tiba aku online. Aku pun tak sedar macam mana boleh tiba-tiba online. Okey.. aku tipu! =,= Sebenarnya memang aku nak online lepastu tengok drama. Bosan weh! bosan tau tak buat homework. Macam korang kisah.. kan kan kan..

    And and and.. korang nak tau tak! Abang aku nak tengok korean drama.. Jap! Bagi aku gelak.. Wahahahahahahahahahahah... LMAO! Aku memang tak pernah tengok lelaki minat drama korea. Sebab tuh bila tahu abang aku cakap die nak tengok.. Aku macam.. "Weh, kau buat lawak ape?"  Takkan otak dia tiba tiba jadi tak betul lepas demam 2 hari. Tapi aku tak pastilah samada dia betul betul tengok ke tak. Sebab dia baru mintak drama tu dekat aku. Dekat dalam netbook aku ni banyak drama. eh, takdelah banyak sangat  sikit jer. Kalau nak meh sini aku copykan. 2 singgit. Eh? murah! XP

      Dekat facebook fanpage teen top sekarang ni sibuk-sibuk dengan girlfriend Chunji. Okey not exactly girlfriend dia. Cuma perempuan yang akan jadi girlfriend chunji dalam Mnet Hidden Track Romance. Cantik kut perempuan tu. Chunji kan bias aku dalam teen top mestilah aku sokong dia. :) Tipu! Sebenarnya aku jelly jelly jelly jelly jelly dengan perempuan tu. Kenapa mesti chunji? Why not CAP, L.joe ker..  Yeah ambik L.joe. Biar padan muka dengan so hyun. Muahahahaha *evil laugh* Sudahlah... lantak lah dengan Chunji tu. Aku taknak tengok langsung program tu! Takkan.. Tapi curious lah.. macam mana cara dia layan perempuan.. Ah, jangan! Tak nak! Khalilah, jangan search benda tu dekat youtube! Tak kisahlah! Aku ada Myungie..L, jangan masuk program2 camtu tau.. saranghae! xp

Korang rasa macam nak muntah? Silakan dengan segala hormatnya...

Kata nak berhenti blogging =,=

Saya rasa malu! Saya nak tutup muka!

      Pada mulanya aku ingat aku nak stop blogging.. Siap tulis dekat twitter lagi nak stop. Macam gedikkan? Then aku privatekan blog aku. Aku log out sebab bila aku dah log out aku akan susah nak log in balik sebab aku tak ingat email dengan password blog aku (Actually aku banyak email jadi tolong diam). Tetapi keesokan harinya...

AKU RINDU BLOG!!!

     Aku log in.. wah, aku tiba-tiba boleh ingat pulak password dengan email aku masa tu.. and yeah! aku disini! Oh.. Khalilah kau memang tak tahu malu.. bagaikan menjilat ludah yang kau ludahkan dekat lantai balik. Ewwwww.. peribahasa aku buat sendiri fail! Entahlah.. aku rasa macam aku tak boleh hidup kalau takde blog. Aku rasa macam lifeless. Dalam tempoh aku tak buka blog baru aku tahu sebenarnya bukan blog yang buat aku tak fokus. Tapi internet, sebab kalau aku tak buka blog, aku boleh jer merepek macam mak nenek kat twitter (tapi agak-agak ah.. mane boleh melalut panjang-panjang macam buat karangan). Dah tahu! Jom potong internet. Huh? Gile! =.=

Sekarang aku tersangat sangat lapar. Rasa macam nak pengsan! tolong buat CPR dekat aku XD huahuahua..  Mak ayah cepatlah balik D= 

Kalau rajin aku update. Terima kasih sebab baca :)

Page 15


Annyeonghaseyo!

      Aku nak membebel lagi dekat blog ni. Sebab kalau aku cakap banyak-banyak kat twitter nanti orang marah... hahahaha.. eh wait, aku nak promote twitter aku. Follow lah.. Tapi aku tak banyak sangat tweeting. Okey! Tipu!

     Aku tak tahulah sama ada aku ni yang ketinggalan zaman. Tapi sekarang memang budak melayu bila marah akan mencarut sesuka hati ke? Aku mengaku aku dah 17 tapi perkataan teruk yang pernah aku cakap pun bodoh, gila, sengal, damn, busuk, jahat lampi.. aku rasa itu jer perkataan yang aku gunakan bila aku marah dekat orang. Tapi sekarang aku selau dengar junior aku menghina orang dengan perkataan yang aku sendiri tak tahu ape entah maknanya. Nak aku tulis kat sini. Tak maulah.. aku masih mahu mengekalkan kesucian blog aku. Aku tak mahu beliau ternoda.

    Sebenarnya takde benda penting pun yang aku nak cerita dekat korang. Cuma aku nak bagi tahu nanti mungkin bila cuti tahun baru cina aku akan update selalu. Sebab abang aku balik. Jadi aku dah tak boleh nak selalu bukak youtube fangirling 24 jam macam aku selalu buat sekarang. sedih woo T.T haha jahat.. patutnya kalau adik beradik balik gembira. Aku memang adik yang jahat.

    Sudahlah.. aku belum gosok baju lagi nih.... homework pun belum siap. Aku memang malas nak buat.   Jadi biarkan.. cinta tak boleh dipaksa.. Hah! takde kena mengena...

Bai!

P/s: Aku dah jumpa crush baru. :P

Miss me?


Assalamualaikum...

     Rasa macam dah lama tak update blog. Aku tak tahulah apa aku nak cakap dekat blog aku ni. Okay okay.. aku rasa aku nak bagi tahu apa yang aku rasa bila jadi senior form 5. sebenarnya masa aku form 4 dengan form 5 takdelah banyak beza sangat. Cuma Part yang aku suka bila jadi form 5 masa aku tengok form 3 yang baru masuk sesi pagi tak tahu nak beratur kat mane masa perhimpunan. Then diorang kena marah dengan cikgu sebab beratur berterabur. Lepastu aku yang form 5 ni berdiri dekat tepi sambil berpeluk tubuh dalam hati cakap :

       "Aish.. budak-budak ni.. nak beratur pun tak reti ke?"

     Aku rasa macam dah besar gila! Tapi kadang aku rasa weird bila budak form 3 panggil aku kakak, then orang lain macam gelak gelak. Seriously, kenapa diorang gelak? Memang patutlah budak budak tuh panggil aku kakak takkan lah nak panggil aku abang pulak... hahahaha.. abang khalilah :P Aku tahulah aku terlalu rendah untuk dipanggil kakak. kan.. kan.. Arh! menyampah dengan korang! Aku nak mogok tak mahu study sebulan.. ok tak? XD

     And lagi satu... aku tak berapa sedia lagi nak SPM. Form 4 punya syllabus pun aku belum study. Homework! homework! Dah buat ke belum? Belum sebab aku takde mood. Susahlah nak fokus. Kadang-kadang bila aku buka buku aku dah berangan sampai ke Korea tau tak. Bila sedar-sedar je.. omomomomo! Homework belum siap. Aku pun tension bila buka facebook or twitter orang tweet or post status pasal diorang tengah study or nak pegi tusyen. Dalam hati aku macam.. 

         "Hey, aku tahulah aku sorang je tak belajar!" 

Terus tutup tab facebook ngan twitter. Pastu aku bukak youtube.. Yes, hanya youtube sahaja yang memahami aku sekarang ni. Youtube I love you.. *Tak boleh blah*

Bye! Jumpa lagi bila aku rasa nak update..

Esok sekolah!!!


   Okey, tajuk entry ni tersangatlah batak. Aku tahu semua orang dah tahu yang esok sekolah. Esok sekolah... Jangan ada yang buat-buat lupa esok. Ayat.. macam aku excited sangat nak pergi sekolah. Tapi realitinya aku macam... nak ponteng sampai tahun depan lagi. Tak nak ambik SPM! Tak mahu! Saya tak sanggup... Alahai.. aku nangis keluar air mata darah sekalipun macam ada orang kisah jer.

    Sepanjang cuti panjang ni, aku rasa tak panjang pun... kerja aku asyik tengok drama korea. Drama Jepun adalah sikit sikit. Meh sini aku senaraikan..
  • My Girlfriend is a Gumiho [Korean Drama]
  • The Greatest Love  [Korean Drama]
  • Ouran High School Host Club [Japanese Drama]
  • Ikemen Desu Ne  [Japanese Drama]
  • Yankee-kun To Megane-chan  [Japanese Drama]
  • High School Debut [ Japanese Movie]
  • Pasta  [Korean Drama]
  • 49 Days  [Korean Drama]
  • City Hunter  [Korean Drama]
  • The Scent of Women  [Korean Drama]
  • Myung Wol The Spies  [Korean Drama]
  • The Princess's Man  [Korean Drama]
  • Flower Boy Ramyun Shop  [Korean Drama]
  • You are my Pet [Korean Movie]
      Lalalala... Takdelah banyak sangat pun :P Ada dua drama yang aku dah download tapi aku tak sempat nak tengok Me to, Flower dengan The Musical. Arh~ tension! Tak kire! Cuti tahun baru cina nanti aku nak tengok drama jugak.. Nobody can't stop me! Macam ada orang kisah..

      Selain aku tengok drama dengan movie aku selalu fangirling... oh yeah! Kalau SPM ada subjek K-pop confirm aku dapat A++++++++. haha merepek! Kesimpulannya, aku memang tak study. Kalau cikgu BM tiba-tiba suruh buat karangan pasal apa aku buat cuti ni, aku nak buat apa? Takkan aku nak cerita semua sinopsis drama aku tengok kut? Ha! Aku gantikan watak heroin dalam drama yang aku tengok macam City Hunter dengan aku. blablabla.. dah stop!

     Emmm.. apa lagi yer aku nak taip. Actually aku tak tahu samada aku akan stop tulis entry merepek-repek macam ni. Jadi maaflah... muahahahah *gelak jahat* Tapi mungkin kalau aku malas aku tak tulis entry. Aku cuma merapu dekat twitter je. Bagus Khalilah! Sebab tu lah follower kau ciput! 

    Nanti dekat sekolah esok setiap cikgu yang masuk kelas budak form 5 mesti akan bagi motivasi percuma. Lepastu ingatkan semua murid spm spm spm spm spm spm spm spm spm.. Aku agak mesti macam tu. Malaslah fikir. Aku nak sambung baca fanfic (lol.. aku baca fanfic? Aku sendiri pun tak percaya!)

P/s: Aku belum gosok baju, aku belum letak buku dalam beg, aku belum cari alat tulis.. semua benda belum! 

Day 28 to 30

Day 28: Your Favorite Cover of an American Song by K-pop Artist


      With you-Chris Brown cover by Infinite... Oh yeah! Infinite lagi! Actually aku suka lagi yang cover daripada original punya... sebab ada infinite! laalalala.. okey apa alasan aku. Memanglah english diorang tak berapa perfect tapi I just like it more....  Aku dah tak tahu nak type ape dah! TYPELESS!!!  

Day 29: A K-Pop Song That you Never get Tired of


       You are my shy shy shy boy... oh oh oh my boy.. Bila aku dengar lagu ni aku mesti nak nyanyi sekali.. aku bukannya minat secret sangat tapi lagu ni, lagu shy boy aku tak pernah buat aku rasa boring. Aku tetap layan lagu n walaupun lagu shy boy lagu tahun lepas.

Day 30: A K-Pop Idol that have Amazing Eye Smile



     One fact about Lee Jung Hwan, known for his eyes smile. Aku rasa dia paling selalu tunjuk eye smile.. Kya~ Kawaiiiiii!!!! Kalau ada budak lelaki dekat sekolah aku yang comel macam Sanduel kan best. Barulah semangat sikit aku nak pegi sekolah. :P

Day 25 to 27

Day 25: Your Favourite Kpop Music Video.

      Setahu aku, aku dah buat dah challenge ni? Apsal dia ulang balik? Nak suruh aku buat lagi kut.. ok fine aku tunjuk lagi satu music video yang aku suka. Aku memang suka tengok music video. Tengok muka-muka hensem bahagia je hidup. Music video yang aku suka:


      Haha... macam budak-budak minat music video macam ni. Tapi aku memang budak-budak pun (ayat tak sedia lagi nak ambik SPM) Mula-mula aku tengok music video aku macam. Lol! merepek gila! Walau bagaimanapun, memandangkan aku ni tak berapa matang sangat jadi aku boleh terima music video yang tak matang jugak... Hilang stress aku tengok. Sebab kelakar weh~ and and and Jinyoung comel.. I like like like it!

Day 26: Your Favorite Cover of K-pop Song by Another K-pop Artist.


        Kalau ada Inspirit yang belum tengok video ni, korang memang wajib kena tengok sekarang.. (haha.. suka hati aku jer cakap wajib!) Sebenarnya diorang cover lagu ni dah lama.. tahun lepas punya.. eh, wait kalau 2010 maksudnyer tahun lepas punya tahun lepas la.. Tapi diorang bukannya nyanyi jer, siap menari lagi lagu tell me dengan Gee... Dalam video tu yang aku nampak betul-betul pro mestilah sungjong.. kekeeke.. kadang-kadang aku rasa nak panggil dia unnie xP And bile aku tengok woohyun, aku nampak macam dia buat male version. okey! aku suka! sebab dia original.. bukan hot and spicy macam sungjong.. eh, apa aku merepek XD. Bias aku, Myungsoo tak banyak nyanyi.. tapi mase part dia aku tak kelip mata pun... L so cute in yellowww!!!

Day 27: Your Favorite Dance Battle 


       Mula-mula aku nak ambik dance battle Infinite dengan teen top tapi tak jumpa plak.. susah nak cari.. So aku just ambik video ni... Memanglah ini bukan official dance battle tapi ada pemenang kan... Dalam video ni infinite cuba nak buat version lain untuk lagu debut diorang, comeback again. And the best dancer is L... Tapi aku tengok L dalam tu memang macam gila sikit...kekeke XD and woohyun, aku tak tahulah nak cakap apa... Tengoklah, diorang kelakar!

Hi 2012

         Dah tahu baru jadi semua orang mesti nak buat post pasal tahun baru. Bila aku tengok balik tahun 2011 aku.. Aku rasa takdelah sehebat mana... lalalala.. susah tau tak! Bila dari tingkatan tiga naik tingkatan 4. Walaupun sekolah sama tapi suasana lain gile. Dalam tahun 2011 ni. Aku merasa susahnya belajar add math, biology, chemistry and bla bla bla... konon ckp form 4 tu tahun honeymoon. but seriously, not at all!  Mase aku jadi form 4 jugak aku dapat rase macam mane berpisah dengan kawan. Even baru tiga tahun berkawan, aku dah rasa rapat dengan dia. even kitorang selau jugaklah bergaduh tapi bila dia takde.. rasa macam something tak kena jer :/ .

          Bila aku form 4, jugak aku merasa jadi pengawas... lol! Aku tak pernah terfikir pun nak mohon jadi pengawas tapi aku tak tahulah... mungkin aku nak merasa apa yang hebatnya sangat jadi pengawas tu.. bila aku jadi, takde la best mane, pakai blazer konon smart lah padahal panas. Bile marah orang yang tgh buat salah kita pengawas yang dimarahi balik. Kadang2 aku terasa awkward sangat bile nak jalankan tugas. Another thing is... emmm.. malas lah cite part tuh... segan kut! ekekekeke! aku reject orang~ lalalalala....

          For this 2012, aku harap aku dapat apa yang aku nak? mestilah nak dapat straight A's dalam SPM.. bolehke? Lagi satu aku nak jadi lagi tinggi tapi aku tak tahu macam mana? Aku tak tahu kenapa tapi kan bila kita rendah orang akan susah nak percaya yang kita berkebolehan... banyak kali benda ni jadi kat aku.. Tapi kan aku ade lagi azam cuma aku segan nak bagi tahu takut tak tercapai pulak.. Dah la tu! bye~

P/s: Aku tak boleh buka twitter sebab tengah maintenance. Ada gambar ice-cream dengan ulat bulu. Comellah!