Hi 2012

         Dah tahu baru jadi semua orang mesti nak buat post pasal tahun baru. Bila aku tengok balik tahun 2011 aku.. Aku rasa takdelah sehebat mana... lalalala.. susah tau tak! Bila dari tingkatan tiga naik tingkatan 4. Walaupun sekolah sama tapi suasana lain gile. Dalam tahun 2011 ni. Aku merasa susahnya belajar add math, biology, chemistry and bla bla bla... konon ckp form 4 tu tahun honeymoon. but seriously, not at all!  Mase aku jadi form 4 jugak aku dapat rase macam mane berpisah dengan kawan. Even baru tiga tahun berkawan, aku dah rasa rapat dengan dia. even kitorang selau jugaklah bergaduh tapi bila dia takde.. rasa macam something tak kena jer :/ .

          Bila aku form 4, jugak aku merasa jadi pengawas... lol! Aku tak pernah terfikir pun nak mohon jadi pengawas tapi aku tak tahulah... mungkin aku nak merasa apa yang hebatnya sangat jadi pengawas tu.. bila aku jadi, takde la best mane, pakai blazer konon smart lah padahal panas. Bile marah orang yang tgh buat salah kita pengawas yang dimarahi balik. Kadang2 aku terasa awkward sangat bile nak jalankan tugas. Another thing is... emmm.. malas lah cite part tuh... segan kut! ekekekeke! aku reject orang~ lalalalala....

          For this 2012, aku harap aku dapat apa yang aku nak? mestilah nak dapat straight A's dalam SPM.. bolehke? Lagi satu aku nak jadi lagi tinggi tapi aku tak tahu macam mana? Aku tak tahu kenapa tapi kan bila kita rendah orang akan susah nak percaya yang kita berkebolehan... banyak kali benda ni jadi kat aku.. Tapi kan aku ade lagi azam cuma aku segan nak bagi tahu takut tak tercapai pulak.. Dah la tu! bye~

P/s: Aku tak boleh buka twitter sebab tengah maintenance. Ada gambar ice-cream dengan ulat bulu. Comellah!

2 comments:

Nurul Alyaa said...

selamat tahun baru 2012.
good luck in SPM 2012.
make ur parents proud of u okey? =)

Khalilah said...

@Nurul Alyaa thanks...
I'll do my best :D