Aku dah penat nak fikir


Assalamualaikum.
    Pagi pagi lagi mood aku dah macam entah apa-apa sekarang. Ni semua sebab ayah aku cerita pasal nak pindah. Aku tak suka. Memang tak suka. Dari tahun lepas lagi dia ada nak cerita pasal benda ni. Tapi tiap kali dia nak buka cerita tiap kali jugak aku buat muka macam tak minat nak dengar. Tapi baru tadi:

Ayah: Khalilah, lepas Khalilah SPM nanti kita pindah kampung?
Khalilah: Ha? *nak dekat tersembur nasi yang aku tengah kunyah masa tu*
Ayah: Lepastu nanti.. blablablablablabla *ayah aku cite pasal kebaikan duduk dekat kampung*
Khalilah: nomnomnomnom *kunyah nasi and buat-buat macam tak dengar*

   Memang setiap kali pengakhiran cerita nak pindah ayah aku tu mesti berakhir dengan aku yang buat tak kisah. Tapi sebenarnya aku memang kisah sangat. Dia tak boleh baca ke bahasa yang aku tengah buat sekarang ni. Bila aku buat macam tak kisah maksudnya aku ambil berat sangat.

   Aku tahu kampung Sungai Behrang bukannya jauh sangat. Aku pun lepas habis SPM memang takkan pegi sekolah lagi. Aku pun kalau duduk dekat sini memang jarang keluar keluar jumpa kawan aku. Kalau ada kerja jer baru aku keluar. Tapi aku tak suka. Aku sayang dekat rumah aku.. bilik aku.. I mean sejak aku tadika lagi aku tinggal dekat sini. Lepastu kawan-kawan aku pun kadang-kadang datang rumah aku. Semua kenangan tu aku rasa memang susah nak lupa.

    Rumah dekat kampung tu rumah batu and luas. Pastu dekat dengan rumah opah and rumah saudara mara. Mak aku cakap pun kalau nak internet boleh pasang dekat sana. Sebab mak aku memang tahu aku tak boleh hidup tanpa internet. Tapi kat sana internet dia tak selaju dekat sini >,< Ayah aku cakap aku boleh ambil kelas memandu so nanti aku dapatlah jalan pergi mana-mana. Diorang memang sukakan ambil keputusan tanpa fikir perasaan aku.

    Idea pindah kampung memang macam okey. Memang nampak lagi selesa pindah sana. Aku jer yang pentingkan diri sendiri tak nak berubah. Tak nak terima kenyataan yang aku kena pandang kedepan. Aku nak bantah tapi aku tahu memang takkan berjaya punya sebab dah lama ayah aku rancang nak pindah. Kira dia dah cukup bertolak ansur sebab nak pindah lepas aku tamat sekolah. Yang kesian adik aku lah.. ayah aku cakap nak suruh dia belajar motor. Jadi senang dia nak pegi sekolah. Tetapi firasat aku menagatakan dia akan mungkin pindah sekolah baru yang dekat dengan kampung tu..

     Dah lah aku dah malas nak fikir. Banyak lagi masa. Lagipun banyak lagi benda aku kena fikir sekarang ni. Forum BI, homework, exam and homework lagi. Okey memang banyak homework. Aku asyik fikir jer. Buat tak jugak. Aku nak cuti..

Isnin


Annyeonghaseyo :D

   Yeay... aku rasa lega sebab aku rasa satu beban yang aku tanggung dah pun dilepaskan. Kay. aku tahu korang tak paham. Sebenarnya aku dah selesaikan ujian lisan. Kitorang diminta untuk buat forom untuk ujian lisan ni. Overall aku rasa semua orang okey. Walaupun ada lah sikit-sikit gagap tapi benda tu normal. Kalau tengok dekat pertandingan forum pun ada yang tersasullah, gagaplah.. Cuma kalau orang tu profesional dia bolehlah cover cover sikit kesalahan dia.

 Ayat cikgu bila aku dengan kumpulan aku habis buat ujian lisan:

Cikgu: Bagus pun! Kena paksa baru boleh buat yer?
Me: hehhehhehe x)

   Kitorang dapat  berlatih dekat skolah skejap sebab cikgu Bio tak datang. Tapi yang peliknya aku rasa aku nampak cikgu bio aku masuk tandas masa rehat. Lepastu masa BM pun aku nampak cikgu bio lalu depan kelas aku. Kenapa diorang cakap cikgu tak ada? Apa semua ni? Takkanlah aku rindu sangat dekat cikgu tu sampai gila bayang. Petunjuk untuk suruh aku siapkan nota bio kut. Masalahnya aku malas gila sekarang ni.

   Tak kisahlah berapa markah ujian lisan yang akan cikgu bagi. Yang pasti aku dah buat dan aku tak nak fikir dah. Lepasni forum BI pulak.. Tapi untuk kali ni aku jadi panel jer. Kalau BI aku tak reti sangat. Cakap BI pun sepatah sepatah. Ada hati nak jadi chairman. Homework pulak banyak lagi sebab masa sabtu dengan ahad aku tak siapkan apa-apa homework pun. Like I care lah sangat kan :P Baik aku tengok hello baby daripada stresskan minda aku dengak kerja-kerja yang minumbun ni. Bye bye bye

hehehehe... homework?

Penat, Penat, dan Penat


     Bila aku dah sebut tiga kali... aku memang betul-betul serius! Terus terang memang tak banyak benda yang aku buat pun minggu ni.. Tapi aku penat bila kena fikir masalah yang aku selalu dapat. Aku selalu kena tegur dengan exco pengawas sebab ahli kumpulan aku selalu buat masalah. Dan aku pulak disalahkan sebab kenapa tak marah diorang.. Like seriously, aku dah banyak kali tegur.. kenapa tak pakai blazer? kenapa tak bawa buku laporan? kenapa pergi rehat awal sangat? kenapa sembang masa bertugas? Eh wait.. patutlah diorang takde effect.. Aku bukannya tegur diorang, aku macam tanya diorang jer.. Babo~

    Nasib baik esok sabtu... Huh! Kalaulah aku boleh cakap macamtu.. padahal esok jadual aku pack ibarat wakil rakyat okey.. Pagi ada merentas desa. Lepastu ada perbincangan forum untuk PLBS sampai pukul 3 petang Then aku tusyen dari pukul 4 petang sampai 7.15 Sebab ada 2 kelas.. That's why lama gila T.T. Dahlah kitorang kena present forum hari Isnin. Kan dah tahu betapa banyak pressure yang aku dapat sekarang ni. Homework dah la berlambak. Serenokkan jadi budak SPM ni =,=

    Kalau nak tukar waktu forum jadi hari lain. Dah tak boleh sebab kawan-kawan aku yang lain semuannya sibuk. Kawan O tu sibuk dengan persiapan pertandingan Aeroangkasa.. then siap cakap hari ahad dia tusyen dekat KL. Kawan aku yang T pulak siang malam asyik tusyen jer. Just M tu jer yang tak sibuk. Tapi aku tetap nak salahkan dia sebab masa cikgu bagi tau dia nak kumpulan siapa yang buat Hari Isnin. Cikgu cakap dia nak kumpulan M. Kekeke. semua nak salahkan orang.. Kalau aku paksa diorang bincang forum ni awal-awal aku rasa aku takkan hadapi masalah macam ni tau... TOT

Menyesal menyesal menyesal menyesal dan aku lapar sekarang ni.

Fangirling

gwiyeowo~
        Weee~ *terbang* aku dapat pilot shaker weh! PILOT SHAKER! Mestilah happy sebab dah lama tak guna shaker. Lepas dua dua shaker aku hilang tahun lepas aku dah trauma nak guna pensil tekan mahal-mahal ni. Padahal sebenarnya takde duit nak beli baru :P Tapi tadi abang aku belikan.. sebab aku ikut dia pegi CCY bookstore lepas balik. Then tengok muka aku yang macam seposen jer. Huahuahua.. Sebagai membalas jasa beliau aku tidak akan buka youtube untuk streaming selama sehari. lol. macam boleh.. setengah hari pun aku dah rasa macam lifeless.

    OKey okey.. actually kan dah lama aku tak update pasal kpop.. emm kira dah lama jugak aku tak spazzing pasal kpop kat sini. So hari ni aku nak bagi tahu rookie group yang menarik perhatian aku akhir-akhir ni.
   
asdfghjklasdfghjkl! They so cool XD
   Aku dah tengok reality show diorang.. Ta-Dah bla bla bla tajuk dia panjang sangat duh..Sekarang aku masih memilih bias aku dalam B.A.P. Aku rasa aku suka kat Young Jae. I don't know.. Masa ep1 aku tengok reality show diorang aku suka dekat kesopanan dia. Sebenarnya masa tu B.A.P tengah nak cipta slogan untuk diorang perkenalkan diri. Young Jae punya cara sopan gile.. alololo comel~ 

Yoo Young Jae
   Mula-mula aku ingatkan maybe diorang ni ganazz la kut.. tengok mv worrior pun macam gangster jer. Tapi bila tengok Ta-Dah.. luls.. kelakar bila tgk young jae menjawab ape yang yong guk cakap. And and and sebenarnya diorang sume ni alien yang nak menakluk bumi. Zelo plak robot yang Yong guk cipta. kekeke. merepek tapi aku suka. Dah~ dah~ Aku cite banyak macam korang kisah jer kan..

Bye. aku nak tidur Zzzzzzz

Pawn

Askar botak :D

AMARAN: ENTRY INI SANGAT PANJANG

Annyeonghaseyo!

     Sepatutnya sekarang aku siapkan sivik dengan add math. Tapi aku rasa macam malaslah sebab sivik bukannya penting pun lagipun aku tak tahu kena buat apa sebab minggu lepas aku ponteng kelas sivik *kantoi* Add math pulak cikgu tu nampak macam tak kisah kalau student tak siap homework so aku pun *mood malas diaktifkan*

    Untuk pengetahuan korang tempat bertugas dengan ahli kumpulan untuk pengawas bertugas dah tukar. YEAYY!!!  Aku sekarang jaga pagar weh! ceh, macam takde kerja lain kau nak buatkan Khalilah. Tak, sebenarnya aku bertugas dekat pagar kecil sekolah. Motif aku bertugas dekat sana adalah untuk menghalang murid masuk kelas waktu rehat. Ececece.. skema pulak aku hari ni.

     Sekarang aku dah tak payah nak halau murid keluar dari kelas bila waktu rehat. Dulu aku rasa menyampah dan tak suka bila waktu rehat sebab kena bertugas tapi sekarang ada la tak suka sikit sikit.. Siapa yang suka bertugas? Kau suka? Kalau kau suka kau tak normal. Tapi aku rindu jugak dengan ahli-ahli kumpulan aku yang lama-lama tu. Walaupun diorang macam entah apa-apa tapi diorang tetap hormat aku. *rasanya* 

    Satu benda yang aku rasa macam dowwwwwwnnnnn gila bila aku dapat tahu nama kumpulan aku PAWN GROUP... eit! sebut betul betul okey, pawn! bukannya porn! Siapa sebut salah aku cekik kang! Korang tahu ke pawn tu apa. Kalau tak tahu sila scroll ke atas dan tenung gambar tu lama lama. Kalau orang yang main chess tahulah. Aku tak main pun. Aku tak sure apa maksud pawn dalam bahasa melayu. Nanti aku cari yer. konon.. homework pun tak buat..

   Apa yang menyebabkan aku rasa down sangat? Kalau kumpulan lain semuanya nama glamour glamour. Contohnya, Prince, Princess, King, Majesty, Royal and bla bla.. konon diraja lah sangat. Pastu bila part aku. Pawn group... aku macam =,= Korang dah tak tahu nak letak nama apa dah ke? Pawn? PAWN? PAWWWNNN? Seriously? Benda yang aku panggil sebagai askar botak bila main chess. Kalau pawn mati dalam chess game orang macam tak kisah jer. pawn tak penting. Aku cakap macam aku jelly kan. Memang pun, aku jelly. Kalau dia letak nama kumpulan aku Bishop ke, aku takdelah kisah sangat.

   The best part is bila Timbalan Ketua Pengawas tu tiba-tiba rajin nak bercerita kenapa nama kumpulan aku pawn. Dia cakap Ketua Pengawas namakan kumpulan aku pawn sebab aku kecil sangat. Jadi sesuailah dengan Pawn. Huh? Aku tak tahu nak cakap apa masa tu. Selalunya bila aku marah aku akan bagi respon tapi masa tu aku speechless. Aku tunjuklah jugak muka menyampah dekat dia  supaya dia rasa dilayan. Lepastu aku buat macam tak kisah dengan cerita dia. Aku salin je nama-nama ahli kumpulan aku. 

    Dalam hati aku masa tu.. aku adalah rasa sedih jugak. Salah ke aku jadi rendah. Bukan aku yang mintak lahir jadi rendah. Sampai kau buat kerendahan tu menjadi punca korang merendahkan rendahkan aku. Kalau orang lain mungkin dia rasa cerita di sebalik nama group aku kelakar. Tapi bagi aku. it's hurt much inside. It's not like this was the first time people make fun of my height but this time it's just too much. Aku rasa kali ni dah tak kelakar bila diorang buat lawak macamni.   

     Kadang-kadang aku harap dia dapat rasa macam mana jadi rendah. Walaupun sehari aku tak kisah. Lepastu aku nak tanya. Kau suka tak? Kau suka tak bila orang tak percaya yang kau boleh buat semata-mata sebab kau rendah? Kau suka tak bila ada orang tak pernah nak bagi peluang dekat kau? Kau suka tak bila kau rendah semua orang ingat kau lemah. Macam semua benda kau tak boleh buat. Bila kau rendah, semangat kau akan tiba-tiba jadi rendah. Semuanya.. semuanya jadi rendah. Kau suka kan? *sigh* Kejam sangat ke  bila aku harap macam ni.

   Apsal aku tiba-tiba emo ni? huahuahua. Kalau aku marah dia depan-depan takdelah aku membebel dalam blog aku macam ni. Sorry ok :D  Lagipun masa diumumkan kumpulan baru tadi orang lain macam tak kisah. Aku rasa diorang tak tahu pawn tu apa kut. Tak main chess la teewww. hahaha.. Kalau aku bukan ketua mesti nama kumpulan aku bukan Pawn kan *sigh*tapi dalam kumpulan aku ahlinya semuanya besar besar weh. Ada form 3 tu tinggi gila. Masa mula-mula  Aku nak tegur pun tak berani. Lepas dia cakap dengan aku dulu baru aku berani nak marah dia kenapa tak pakai blazer :P Ngeee~

   Sekarang aku dah tak sedih dah. Bila aku fikir balik dalam  permainan chess Pawn bukannya teruk sangat. Memamg orang anggap pawn tak penting. Tapi pawn berani. Sebab Pawn yang berada di bahagian hadapan. Bila game mula, pemain akan gerakkan pawn dulu. Kalau pawn tu berjaya sampai dekat hujung board dia boleh tukar jadi bishop, knight, castle or queen. Cool kan. Pawn kena berusaha baru dia boleh ubah nasib dia. Okey! aku rasa macam aku dah mula berfalsafah di sini. Baiklah! aku akan stop sebelum aku muntah halimunan.

Aku patutnya buat 'something' yang lagi penting sekarang ni. Bye

Senior vs Junior


Annyeonghaseyo yoerobun~

    Aku baru balik dari sekolah sebab ada kokorikulum. Penat woh kawad. Padahal practice senang diri ngan luruskan baris jer. Huahuahua... 

     Dah pastilah semua orang pernah jadi junior dan satu hari semua orang pun akan jadi senior. Macam aku lewww :P Tapi aku tak nampak pun macam senior. Biasalah, aku kan awet muda. (sebenarnya tak sanggup nak cakap diri sendiri pendek)

    Bila dekat sekolah Malaysia aku ingat pangkat senior-junior ni takdelah penting sangat macam sekolah yang dekat korea atau pun jepun *bajet skolah kat korea lah* Tetapi ada sesetengah senior, diorang tetap akan marah walaupun kesalahan yang junior tu buat takdelah besar mana pun pada pendapat akulah. 

    Tapi kalau korang rasa tak puas hati.. cakap ajelah elok-elok dengan junior tu. Tanya dia kenapa dia buat macam tu. Emmm.. tapi memang takkanlah kan.. sebab kalau aku kenal dengan junior tu baru aku bercakap dengan dia. Kalau aku tak kenal aku hiraukan jer.. Lantak kau lah nak bawak ipad harga berjuta-juta ker, pakai baju ala-ala nak pegi Anugerah Skrin ke. 

     Sebab aku jenis orang yang tak kisah dengan life orang yang aku tak kenal.(Kecualilah kalau pasal artis k-pop.Itu memang aku akan jadi stalker nombor 1) Kalau aku nak kutuk tu, aku kutuklah jugak.eemmm, aku pun manusia biasa tapi takdelah nak kutuk teruk teruk, sekejap tu jer.aku takdelah nak bawak2 benda tu lama-lama. sampai nak tulis dalam bloglah, twitterlah dengan segala bagai lamam sosial yang kau ada ibarat orang yang kau kutuk tu popular sangat.. 

    Aku rasa junior takdelah teruk sangat. Aku pun pernah jadi junior jugak okeh. Tapi masa aku jadi junior aku memang baik. :P Takde pun orang kutuk-kutuk aku kut.. Takde kut.. kan takde! takde! Aku bukannya terkenal sangat dekat sekolah so kalau aku buat benda jahat pun memang takde sape kisah. hihihihi 

    Some of junior memang aku akui ada sebahagian yang sedikit kurang ajar. Bila nampak kakak senior yang suka mengarah sana mengarah sini.. mulalah diorang memuji kakak kakak senior tu dengan perkataan kesat. Sampai aku tak tahu bahasa apa yang diorang sebut. Kalau aku, aku akan cuba bersabar tapi kalau time tu mood memang tak berapa okey aku akan menamatkan riwayat junior tersebut. huahua.. takdelah tipu jer :P

   And yeah! Kalau korang senior act lah macam senior. Jangan nak berlagak sangat sebab bila korang keluar dari sekolah lepastu masuk Universiti or Kolej... Pangkat korang akan gedebuk jatuh.. then jadi junior yang paling junior. Senior tak semestinya tegas. Kalau aku, aku prefer senior yang friendly dengan junior. 

    And for those who junior, hormatlah sikit senior korang, walaupun senior korang takdelah sebagus atau sepandai mana tapi diorang tetap berhak dihormat. Sebab diorang dah tua :P eh, maksud aku sebab diorang lagi tua dari korang. Ikut ajelah cakap diorang tuh. Sebab satu hari yang junior tetap akan jadi senior. And yang senior tu akan tukar jadi junior dekat tempat lain.

Okey yer.. jangan nak gaduh-gaduh. Watlek sudah..Cukuplah tu aku membebel. Aku penat sangat. Aku rasa aku nak tidur sekejap sampai pukul 3 sebab pukul 4 ada tusyen.. ahhh~ malasnye! BYE

#ForeverUntitled1

Even if I'm short, there is still the way to tell people that I'm high.
      Hai korang! Ini entry yang tak penting kalau korang tak nak baca pun takpe. Aku tak paksa. Aku ingatkan aku nak update blog masa hari Ahad hari tu. Tapi hari ahad aku terlalu sibuk. Homework punya hal weh, memang tak boleh nak elak. Salah aku jugak siapa suruh buat last minute.

      Actually aku takde benda penting pun nak cite kat sini. Aku tahu aku dah bagi tahu kat atas aku saja cakap lagi biar korang bosan  XD Aku selalu sangat tidur lambat beberapa hari ni. Aku sibuk gileeerrr babeng *intonasi macam budak darjah 6* Disebabkan aku selalu tidur lambat entah tak tahu macam mana pagi tadi aku boleh mengigau. Mula-mula mak aku kejutkan aku macam biasalah sebab kena pegi sekolah. Mak aku cakap, aku bangun pergi bilik air lepas beberapa saat aku keluar. Then, masuk bilik balik. Even mak aku tanya aku kenapa tiba-tiba keluar pun aku tak jawab.

      Lepastu dalam pukul 6.45 mak aku kejutkan aku balik. Hua.. dah nak dekat pukul 7.00. Tapi bila aku bangun dan sedar tu otak aku terasa macam confuse sikit. Sebab aku rasa aku dah bangun tadi kenapa aku ada dekat atas katil balik. Adakah yang tadi itu cuma mimpi? Tapi sebab dah lambat punya pasal aku malas nak tanya dekat mak aku dengan lebih lanjut. Aku tak sarapan tau pagi tadi T.T Pastu aku terus jalan pegi sekolah. Eh wait, pagi tadi aku tak jalan aku lari dari rumah sebab takut kena tahan.

      Lepas perhimpunan ada perjumpaan untuk pengawas. Sebenarnya aku malas nak tunggu lepas perhimpunan sebab lepas perhimpunan ad subjek subjek sejarah. Bukannya aku cinta mati kat sejarah tu cuma aku takut dengan cikgu yg ajar. Tapi aku pegi juga :(. Yang tak bestnya aku kena marah sebab aku tak halau murid-murid keluar dari kelas dekat Blok B (bukan block B yang ugagaga ugaggaga tu) masa perhimpunan. Aku datang sekolah pun 1 saat sebelum perhimpunan start. Macam mana aku nak halau diorang.

      Lepastu Ketua Pengawas tu tanya aku ada tak ahli kumpulan aku yang buat hal. Sebenarnya aku nak cakap tapi aku macam tak sampai hati. Ahli kumpulan aku kebanyakan budak form3. Kami pulak kena jaga dekat Blok B semua dekat blok tu kelas form 5. Tadi pun aku kena marah dengan guru pengawas masa rehat sebab ada murid dalam kelas. Masalahnya tadi aku dah halau. Rasanya lepas aku pergi halau murid dekat kelas lain, diorang masuk balik. Best pulak timing guru pengawas tiba-tiba lalu dekat situ. And yeah... Akulah yang dimarahi olehnya. Aku rasa macam ramai gila orang yang marah aku hari ini.

    Tapi aku takdelah sedih sangat sebab lepas aku masuk kelas semuanya aku rasa okey. Sebab bila dalam kelas aku macam berbeza sikit dengan masa aku bertugas. Aku rasa. Korang tak rasa? Maybe lah ada sikit perubahan. Sebab bila aku bertugas aku macam a bit annoying. Asyik2 marah orang. Halau orang keluar kelas. Marah pengawas yang tak buat kerja. Tapi aku rasa diorang tak takut pun. Bila dalam kelas aku tak selalu marah orang pun. Kalau ada mungkin aku stress atau aku betul2 rasa tak puas hati. Tapi memang jarang sangat. Lepastu aku suka jalan sana sini cucuk pinggang kawan aku, pastu gelak-gelak. "Kalau boleh aku nak stop jadi pengawas". Right dah banyak kali aku cakap ayat tu!

Biarlah... Aku dah malas nak ambil kisah pasal semua ni. Aku just akan buat :) So Khalilah kau kena bertahan okey. Ini tahun terakhir! Hwaiting!

Cuti cepatlah cuti :D



ekekeke hyun soo ngan dongsoeng dia comel :D
nae namja jeongmal kyeopta :)